Süleyman Demirel devri başlıyor

DİZİ 19.11.2021, 14:01 20.11.2021, 10:53
Süleyman Demirel devri başlıyor

TRT 1 ekranlarında yayınlanan, başrollerini Ahmet Kural, Serkan Çayoğlu, Pelin Karahan, Tayanç Ayaydın, Gülper Özdemir ve Devrim Saltoğlu’nun paylaştığı “Kıbrıs Zafere Doğru”nun yeni bölümünde, Kıbrıs Türkleri’nin varoluş mücadelesinde önemli yer tutan 1967 yılı tarihi gerçekler çerçevesinde ekrana geliyor.

Dönemin Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olan Süleyman Demirel devrinin ekrana geleceği yeni bölüm bu akşam zleyiciyle buluşacak. Kıbrıs’ta 1974 harekatından önceki son dönüm noktası olan 1967 yılı başlıyor. Atina’da yaşanan cunta darbesinden sonra Kıbrıs’ta olaylar yeniden alevlenir. Rumlar’ın tekrar soykırım yapma harekatına karşılık bu kez herkes daha hazırlıklıdır.

Türkiye’nin en genç Başbakanı olan Süleyman Demirel, sürgündeki Rauf Denktaş ile kafa kafaya verirken Dereli ailesi ve mücahit takımı da olaylara karşı çok daha hazırlıklı ve aktif bir şekilde reaksiyon verir.  Ankara’da ise gizli bir el gizli operasyonlar yürüterek Kıbrıs’ı rahatlatmaya çalışmaktadır. 3 yıldır herkes tarafından öldü bilinen Ankaralı ve felç kalan Efsane acaba bilinmeyen bir yapılanmanın parçası olarak yer altına çekilmiş olabilir mi?, İhtimal dahilinde görünmese de söz konusu Ankaralı olunca her şey mümkündür.

Yönetmenliğini Osman Taşcı ve Barış Erçetin’in üstlendiği, senaryosunu Emre Özdür ve Başar Başaran’ın kaleme aldığı “Kıbrıs Zafere Doğru” çok konuşulacak  yeni bölümüyle 19 Kasım Cuma akşamı saat 20:00’de TRT 1’de...

Yorumlar (0)