"The Lord of the Rings: The Rings of Power" rekorla başladı

DİZİ 05.09.2022, 10:14 05.09.2022, 11:19
"The Lord of the Rings: The Rings of Power" rekorla başladı

Yüzüklerin Efendisi serisinin dizisi olarak geçen cuma günü ilk 2 bölümüyle ekrana gelen The Lord of the Rings: The Rings of Power rekorla başladı.

Amazon, The Rings of Power'la birlikte ilk kez bir Prime Video içeriği için izlenme sayısı açıkladı. Açıklamaya göre hizmet verdiği 240 ülke ve bölgede ilk 24 saat içinde diziyi 25 milyon kişi izledi ve böylece Prime Video tarihinin en büyük açılışını yaptı. 

Ancak şirket, açıklamasında izlemeyi nasıl ölçtüğüne değinmedi. Yani bir izleyicinin bölümü izlemiş kabul edilmesi için ne kadarını izlediği bilgisine yer verilmedi. Netflix'te bu süre 2 dakika ile ölçülüyor ve bir içeriği bilinçli olarak tercih etmek için yeterli bir süre olarak değerlendiriliyor. Game of Thrones dizisinin uzantısı olarak ekrana gelen House of the Dragon ise ABD'de HBO Max dahil 10 milyon izleyici ile açılış yaptı. Dizinin global izlenmesiyle ilgili veriler henüz paylaşılmadı.

raninitv'nin haberine göre Ayrıca Amazon, Prime Video'ya gelen kullanıcı yorumlarını 72 saatliğine tutmaya karar verdi. Kadrosu ve içeriği nedeniyle başlamadan birçok eleştiri alan The Rings of Power'a gelen eleştirilerin bot hesaptan ya da trollerden olup olmadığının saptanması için bu kararın alındığı ifade edildi. Amazon, benzer bir kararı bu yazın dizilerinden A League of Their Own için de vermişti.

J.D. Payne ve Patrick McKay imzalı dizinin 465 milyon dolara mâl olduğu konuşulan ilk sezonu 8 bölümden oluşuyor. Daha önceden onay alan 2. sezonun prodüksiyonu yakında başlayacak.

Yorumlar (0)