Timur Savcı dizi sektörü hakkında konuştu!

DİZİ 17.03.2022, 10:40 18.03.2022, 12:39
Timur Savcı dizi sektörü hakkında konuştu!

TİMS, TIMS&B Productions ve TAFF Pictures’ın kurucularından, Türkiye başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde beğeniyle izlenen unutulmaz dizilerin altında yapımcı olarak imzası bulunan Timur Savcı, Çukurova Üniversitesi’nin Adana’da düzenlediği Doğu Akdeniz Bölgesel Kariyer Fuarı (DABKAF’22) kapsamında öğrencilerle buluşarak hakkında merak edilenleri anlattı ve dizi-film sektörü hakkında sorulara yanıt verdi.

Oturumun moderatörlüğünü ‘Bir Zamanlar Çukurova’ oyuncularından Yeliz Doğramacılar Arman üstlenirken, Timur Savcı, kendi yapımcılık yolculuğundan örnekler vererek gençlere ilham oldu.

“İki şanslı insan vardır. Biri aşık olduğu kişinin de ona aşık olduğu insan. Bir diğeri ise sevdiği işin ne olduğunu bulup onu yapabilen insan” diyen Timur Savcı, başarılarla dolu kariyerinin sırrını çok sevdiği bir işi yapmak olarak açıkladı.

Sektöre nasıl girdiğini ve yapımcılık kariyerine nasıl başladığını anlatan Timur Savcı, altı yıl boyunca çıraklık-kalfalık dönemi yaşadıktan sonra yapımcı olmaya hazır hissettiğini söyledi. Nasıl proje seçtiği sorusuna genellikle duyguları ile hareket ettiğini ve çocukluğundan bu yana devam eden okuma ve izleme alışkanlıklarının kendisine çok yardım ettiğini söyleyen Savcı, haftanın iki gününü okumaya ayırmaya gayret ettiğini ifade etti.

Timur Savcı, hayallerinin peşinden gitmesine izin veren babasının ve ‘Muhteşem Yüzyıl’da birlikte çalıştığı Meral Okay’ın hayatını değiştiren iki insan olduğunu söylerken, kariyerinin dönüm noktaları olarak ise ‘Kavak Yelleri’ ve ‘Muhteşem Yüzyıl’ dizilerini işaret etti.

Yorumlar (0)