"Yavlak Arslan" tartışması çözüldü

DİZİ 13.11.2020, 15:56 14.11.2020, 11:16
"Yavlak Arslan" tartışması çözüldü

atv’nin iddialı dizisi “Kuruluş Osman” dizisinde Çobanoğulları Beyi Muzaffereddin Yavlak Arslan’ın olumsuz şekilde aktarıldığı iddiası Kastamonuluların büyük tepkisine neden oldu. Kastamonu Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu, konuyla ilgili düzenlediği basın toplantısında dizinin yapımcısı Mehmet Bozdağ ile tekrar görüştüğünü ve konunun çözüldüğünü söyledi.

Vidinlioğlu, “Yapımcı Bozdağ bana, 'senaryo böyle gitmeyecek, göreceksiniz 2 bölüm sonra Yavlak Arslan’ın gerçek bir kahraman olduğu ortaya çıkacak' şeklinde bir açıklama yaptı. Bozdağ, bu durumdan dolayı kendisinin de çok rahatsız olduğunu ve Kastamonu ziyareti de gerçekleştireceğini belirtti” dedi.

Yavlak Aslan hain olarak gösterilmişti

‘Kuruluş Osman’ dizisinde Uç Beyi Yavlak Arslan’ın olumsuz şekilde aktarıldığını ve bu durumun kendilerini rahatsız ettiğini söyleyen Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu; “Tarihi dizilerde mutlaka bir kurgu olmalı ama hazırlanan senaryonun tarihi gerçeklerle ters düşmemesi gerekir. Bu konuda ki hassasiyetimi önce üniversitemize sevgili hocalarımla paylaşmıştım.

Bunun sonrasında da Cevdet Yakupoğlu hocamızın bir açıklaması olmuştu. O günün akşamına da dizinin danışmanı, meslektaşım Kayseri Eski Milletvekili Kemal Tekden bey ile görüşmüştük. Dizinin senaristine konuyu iletmiş ve Kemal beyde bana telefon ile geri dönüş sağlayarak bunu söylemişti. O günden bu güne de Taşköprü Belediye Başkanımız, farklı sivil toplum kuruluşları hemen hemen hepsi bu konuda bir tepki ortaya koydu. İstanbul’da yaşayan Kastamonululardan da tepkiler gelmeye başladı” şeklinde konuştu.

"Mehmet Bozbağ söz verdi"

Konu hakkında önceki akşam dizinin yapımcısı Mehmet Bozdağ’ın kendisini aradığını dile getiren Vidinlioğlu; “Bozdağ, bu konuda oluşan hassasiyete karşılık, Muzafferaddin Yavlak Arslan’ın hem yöre için hem de Türk tarihi açısından önemli bir bey olduğunu ve 2 bölüm içerisinde asıl senaryonun düzene gireceğini, dolayısıyla kurgu nedeniyle oluşan bu senaryonun Yavlak Arslan’ın çok daha önemli ve çok daha şahsiyetli biri olduğu ilerleyen bölümlerde görüleceğini kaydederek ‘Senaryo böyle gitmeyecek, göreceksiniz 2 bölüm sonra Yavlak Arslan’ın gerçek bir kahraman olduğu ortaya çıkacak’ şeklinde bir açıklama yaptı.

Bu durumdan dolayı kendisinin de çok rahatsız olduğunu ve Kastamonu ziyareti de gerçekleştireceğini söyledi. Hatta dedik ki; tüm oyuncularınızı misafir ederiz, çok memnuniyet duyarız. Biz büyük bir sancak beyliğiz, devlet olmanın gereği de budur zaten. Hem Çanakkale’de hem İstiklal Harbi’nde, Osmanlı’nın kuruluş aşamasında ve daha sonrasında çok önemli vazifeleri ifa etmiş büyük bir sancak beyliğiyiz. Bizle ilgili olumsuz bir düşüncenin oluşması da asla istemeyiz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)