Disney, yapay zeka kullanımıyla maliyetleri düşürmeyi amaçlıyor

DÜNYA 09.08.2023, 17:13 09.08.2023, 17:21
Disney, yapay zeka kullanımıyla maliyetleri düşürmeyi amaçlıyor

Disney, yapay zekanın (AI) eğlence sektöründe nasıl kullanılabileceğini incelemek üzere özel bir ekip oluşturdu. Hollywood senaristleri ve oyuncuları düşük ücretler ve yapay zeka kullanımın artması üzerine grev yaparken Disney, yapay zeka kullanımıyla maliyetleri düşürmeyi amaçlıyor.  

Kurulan bu yeni ekiple Disney, yapay zeka uygulamalarını kendi bünyesinde geliştirmek ve start-up teknoloji şirketleri ile ortaklıklar kurmayı hedefliyor. Şirket, yapay zeka ya da makine öğrenimi konusunda 11 uzman arıyor. 

Walt Disney Stüdyolarından, Disneyland tema parklarını yapan mühendislik grubu Walt Disney Imagineering’e, Disney+ ve Disney Channel gibi yayın kanallarından yapay zeka destekli bir reklam sistemi kurmak isteyen reklam ekibine kadar şirketin neredeyse her köşesine yeni bir yapay zeka dokunuşu yapmak isteniyor. 

Mediascop'un Reuters’dan aktardığına göre; Reuters’a anonim olarak konuşan bir Disney avukatı, Disney gibi köklü medya şirketlerinin yapay zekayı çözmesinin gerekliliğini vurguladı. Bu kişi, yapay zekaya ayak uyduramayan şirketlerin unutulma riskiyle karşı karşıya olduğunu belirtti. 

Avukat, yapay zeka kullanımının 2023’te vizyona giren “Indiana Jones ve Kader Kadranı” ve “Küçük Deniz Kızı” filmlerinde olduğu gibi 300 milyon dolara kadar çıkabilen film ve televizyon prodüksiyonunun gitgide artan maliyetlerini kontrol altına almaya yardımcı olacağını söyledi. 

Eski bir Disney mühendisi ise, yapay zekanın tema parkları için müşteri desteğini geliştirebileceğini ve ziyaretçilerle yeni etkileşimler yaratabileceğini söyledi. Bu kişi, Galaksinin Koruyucuları film serisinin karakteri Baby Groot’un robotunu üretmek için makine öğrenimi tekniklerini kullanan Project Kiwi örneğini verdi.

Bu proje, film karakterinin hareketlerini ve kişiliğini taklit eden küçük ve serbest dolaşan bir robot üretmeyi amaçlıyor. Mühendis, robot Bebek Groot’un bir gün ziyaretçileriyle etkileşime gireceğini ekledi. 

Yorumlar (0)