Gerard Depardieu’nün tecavüz soruşturması tekrar açılıyor

DÜNYA 29.10.2020, 12:20
Gerard Depardieu’nün tecavüz soruşturması tekrar açılıyor

Ünlü aktör Gerard Depardieu'ya karşı yöneltilen bir tecavüz suçlamasının savcılık tarafından delil yetersizliği nedeniyle düşürülmesinin ardından davacının yeniden şikayette bulunması üzerine soruşturmanın tekrar açılacağı bildirildi.

20’li yaşlardaki bir kadın oyuncu, 71 yaşındaki Depardieu’yü Ağustos 2018’de Paris’teki dairesinde kendisine tecavüz etmekle ve saldırıda bulunmakla suçlamış, Depardieu ise suçlamaları reddetmişti.

Paris’te yürütülen soruşturma ise Depardieu’ye yönelik resmi suçlama yöneltecek yeterli delil toplanamadığı gerekçesiyle Haziran 2019’da düşürülmüştü. Davacının daha sonra yeniden suçlama yönelttiği bu durumda Fransız yasalarına göre iddiaların bir soruşturma hakimi tarafından incelenmesi gerektiği belirtiliyor.

Soruşturmaya yakın bir kaynağın yaptığı açıklamaya göre, soruşturma hakiminin konuyla ilgilenmesi yönünde resmi karar çıkmış bulunuyor. Depardieu’nün avukatı Herve Temime, davanın yeniden açılması yönünde bir kararın kendisine bildirilmediğini ancak soruşturma hakimi atanmasının “otomatik bir karar olduğu için önemsiz bir olay olduğunu” söyledi.

Yorumlar (0)