İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth hayatını kaybetti!

DÜNYA 09.09.2022, 08:37 09.09.2022, 11:04
İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth hayatını kaybetti!

Sağlık sorunları nedeniyle doktorları tarafından acil olarak gözetim altına alınan İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth hayatını kaybetti. Kraliçe'nin ölümü 'Londra Köprüsü yıkıldı' parolasıyla duyuruldu. Kraliçe 2. Elizabeth'in ölümüyle, en büyük oğlu eski Galler Prensi Charles İngiltere'nin yeni kralı ve devlet başkanı oldu.

Buckingham Sarayı, 2. Elizabeth'in sağlık durumunun kötüye gitmesi üzerine kraliyet ailesinin üyelerinin yanına koştuğu İskoçya'daki yazlık ikametgah Balmoral Kalesi'nde öldüğünü duyurdu. Kraliçe'nin ölümü 'Londra Köprüsü yıkıldı' parolasıyla duyuruldu.

"SEVGİLİ ANNEMİN ÖLÜMÜ BENİM İÇİN ÇOK ÜZÜCÜ"

Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamada Kraliçe bu öğleden sonra Balmoral’da huzur içinde öldü. Kral ve Kraliçe Eşi bu akşam Balmoral’da kalacak ve yarın Londra’ya dönecek. Perşembe, 8 Eylül 2022 denildi. Açıklamada Prens Charles için Kral, eşi Camilla için ise Kraliçe Eşi unvanı kullanıldı. 2. Elizabeth için Buckingham Sarayı'ndan bayraklar yarıya indirildi. Prens Charles yaptığı ilk açıklamada, "Sevgili annemin ölümü benim için çok üzücü" dedi.

Kraliçe 2. Elizabeth'in ölümüyle, en büyük oğlu eski Galler Prensi Charles İngiltere'nin yeni kralı ve devlet başkanı oldu. 

Yorumlar (0)