Milano'da Türk öğrenciler depremzedeler için seferber oldu

DÜNYA 13.02.2023, 05:11 13.02.2023, 14:29
Milano'da Türk öğrenciler depremzedeler için seferber oldu

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen deprem felaketinin ardından İtalya’dan Türkiye'ye yönelik yardım malzemesi gönderme operasyonu sürüyor.

Milano, Como, Venedik, Modena, Imperia ve Lecco gibi İtalya'daki Türk toplumunun yoğun olduğu kentler başta olmak üzere, Türk dernekleri, İtalyan sivil toplum kuruluşları ve bazı vatandaşların münferit olarak yolladığı yardım malzemeleri, İtalya'nın kuzeyi için tek toplama merkezi olan Milano yakınlarında yer alan Roncello’daki depoda toplanıyor.

Türkiye'nin Milano Başkonsolosluğunun koordinasyonunda yürütülen yardım malzemelerinin Milano’dan gönderilmesi operasyonunda, Milano Eğitim Ataşeliğinin girişimiyle Milano'da okuyan çok sayıda Türk öğrenci de seferber oldu.

Roncello'daki büyük depoya getirilen yardım malzemeleri arasında jenaratör, çadır, elektrikli ısıtıcı, hijyen malzemeleri, ilaç gibi tıbbi malzemeler, bot, battaniye, kıyafet ve gıda ürünleri yer alırken, öğrencilerin bu malzemelerin tasnifinde ve gönderime hazır hale getirilmesinde özverili şeklide çalıştığı görüldü.

Yorumlar (0)