Netflix bazı ülkelerde abonelik ücretlerini düşürdü

DÜNYA 24.02.2023, 02:00 24.02.2023, 14:01
Netflix bazı ülkelerde abonelik ücretlerini düşürdü

Netflix'ten beklenmedik bir indirim kararı geldi. Platform, bazı ülkelerde abonelik ücretlerini düşürdü.

The Hollywood Reporter'ın haberine göre indirim, Merkez ve Güney Afrika, Sahra Altı Afrika, Orta Doğu ve Kuzey Afrika, Merkez ve Doğu Avrupa ile Asya Pasifik bölgelerini kapsıyor. Yani Kuzey Amerika ve Batı Avrupa dahil olmak üzere bazı ülkelerde indirim uygulanmış değil.

Çoğunlukla Temel Plan'ı kapsayan ve ülke bazında farklılık gösteren indirimler %20 ila %60 arasında değişiyor. Örneğin Malezya'da temel planın üyelik ücreti 35 Ringgitiden (7.90 $) 28 Malaysian Ringgitiye (6.32 $) düştü, yani %20 indirim uygulandı. Habere göre 230 milyondan fazla üyesi olan Netflix'in belli planlarda ve 30 ülkede yaptığı indirimler 10 milyondan fazla üyeyi kapsıyor. Bu da toplam üyesinin %4'ünden biraz fazlasına denk geliyor.

UBS Group AG'de görevli analist John Hodulik, Netflix'in indirimleri hakkında "Sadece Netflix için değil, yayın endüstrisi için son trendlere kesinlikle aykırı. Yüzde bazında bu indirimlerden bazıları oldukça sağlam,” yorumunu yaptı. Son dönemde Türkiye'de yaptığı fiyat artışlarıyla da gündeme gelen Netflix, son olarak 17 Ocak'ta abonelik ücretlerine zam yaptı.

Yorumlar (0)