Netflix’in Cuties filmine ABD’den dava

DÜNYA 07.10.2020, 15:10 07.10.2020, 15:19
Netflix’in Cuties filmine ABD’den dava

Netflix’in Cuties (Minnoşlar) filmi, geçen ay RTÜK tarafından Türkiye kataloğundan çıkarılmıştı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 11 yaşındaki bir çocuğu konu alan filmin tanıtımında “dişiliğini keşfederek aile geleneklerine meydan okuyan bir çocuk” tanımlanmasında bulunulduğu, ancak “çocuk filmi” görüntüsündeki yapımı izlemek için Netflix’in abonelerine izleyici kitle yaşının 18 yaş ve üzeri olduğu bilgisini paylaştığı için inceleme başlatmıştı.

Filminin tanıtımında kullanılan, kız çocuklarının poz verdiği afiş de tartışmalara neden olmuş, Netflix özür dilemişti. 11 yaşındaki bir kız çocuğunun cinselleştirildiğini ileri süren bir açık dilekçeye 24 saatten az bir süre içinde 25 bin kişi imza vermişti.

Netflix, twerk dans ekibine katılan bir kız çocuğunun etrafında dönen Cuties filmindeki çocukların “ahlaksız tasviri” gerekçe gösterilerek ABD’nin Teksas eyaletinde dava edildi.

The Sun gazetesinin haberine göre, 23 Eylül’de sunulan iddianamede, Netflix’in “ciddi edebi, sanatsal, politik veya bilimsel değeri olmayan” filmi tanıttığı, dağıttığı ve sergilediği belirtildi.

Netflix’ten yapılan açıklamada, iddianameyle ilgili olarak, “Cuties, küçük çocukların cinselleştirilmesine karşı toplumsal bir yorumdur. Bu suçlama haksızdır ve filmin yanında duruyoruz” denildi.

Yorumlar (0)