Nusret Gökçe, Open Cup’ın final maçına giremeyecek

DÜNYA 22.12.2022, 11:28
Nusret Gökçe, Open Cup’ın final maçına giremeyecek

ABD Open Cup, Nusret Gökçe’ye engel olmak için kolları şimdiden sıvadı. 2022 Dünya Kupası’nın final maçının tamamlanmasının ardından sahaya girmesiyle gündeme gelen Nusret Gökçe, davranışları nedeniyle ABD’deki Open Cup 2023 Futbol Turnuvası’nın final maçına alınmayacak. 

MEN EDİLDİ

Open Açık’ın resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Salt Bae, 2023 Açık Kupası Finali'nden men edilmiştir" denildi. Nusret Gökçe, 18 Aralık’ta Katar’ın Luseyl şehrinde düzenlenen final maçının ardından sahaya girerek, futbolcularla fotoğraf çektirmiş, onların madalyalarını ısırmıştı.

FIFA Kuralları’na göre; orijinal dünya kupasına FIFA yetkilileri, kupayı takdim eden kişiler, kazanan takımın ekibi, geçmiş yıllarda kazananlar ve devlet başkanları dokunabiliyor. Gökçe’nin dünya kupasına dokunmuş olması FIFA kurallarının çiğnenmesi olarak yorumlandı. 

Nusret Gökçe’nin saha içinde birlikte fotoğraf çektirmek istediği Lionel Messi’yi darlaması da sosyal medyanın gündemi oldu. Gökçe’nin tavırları sosyal medya kullanıcılarını ikiye böldü.

Bazıları Nusret Gökçe’nin sahaya inip, futbolcularla fotoğraf çektirmesini büyük bir başarı, etkili bir tanıtım olarak yorumlarken bazıları ise ‘görgüsüzlük’ olarak yorumladı.

Yorumlar (0)