“Gençler için Gazetecilik Eğitimleri” Irak’ta başlıyor

EĞİTİM 21.01.2022, 10:58 21.01.2022, 16:47
“Gençler için Gazetecilik Eğitimleri” Irak’ta başlıyor

TRT’nin gönüllü ve tecrübeli gazetecilerinden oluşan “Gençler için Gazetecilik” ekibi, genç bireylerin, haberin sadece nesnesi değil öznesi de olmalarını teşvik etmek amacı ile ocak ayında Irak’ta gençlerle buluşacak.

TRT, insanı merkezine alan habercilik ve yayıncılık anlayışı ile küresel insani sorunların çözüme kavuşması için de var gücü ile çalışmaya devam ediyor. 2017 senesinden bu yana devam eden “TRT Gençler için Gazetecilik Projesi” (Journalism for Juniors – J4J), gençlerin dünyada somut bir değişim oluşturma yeteneklerini fark ederek medyanın gücünü, evrensel bir insani değer oluşturmak ve toplumsal bir bilinç yaratmak üzere kullanmalarına katkı sağlamayı amaçlıyor.

Gençlerin kendi hikâyelerini dünyaya duyurmaları teşvik ediliyor

TRT’nin gönüllü ve tecrübeli gazetecilerinden oluşan Gençler için Gazetecilik ekibi, gerçekleştirilen atölyelerde, gençlere gazeteciliğe giriş temel konularının yanı sıra, yazılı-sözlü hikâye anlatımı, telefon, tablet gibi mobil araçlarla video çekim ve düzenleme tekniklerini öğreterek, gençlerin hikâye anlatıcılığını geliştirmeyi ve ürettikleri hikâyeleri dijital platformlar üzerinden tüm dünyaya duyurmalarını teşvik ediyor. Geçtiğimiz yıllarda Suriye, Afganistan gibi iç çatışmaların yaşandığı ülkelerde, zor şartlarda eğitimlerini sürdüren gençlere ulaşan TRT Gençler için Gazetecilik ekibi, ocak ayında Irak’ta 100’den fazla gençle bir araya gelerek Dijital Gazetecilik Atölyeleri gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Gençler için Gazetecilik Ekibi Irak’ta gençlerle buluşacak

İlki 23-25 Ocak 2022 tarihleri arasında Erbil Uluslararası Maarif Okulları’nda, ikincisi ise uluslararası Spark Sivil Toplum Kurumu iş birliğinde 27-28 Ocak 2022 tarihleri arasında Erbil’de düzenlenecek olan Dijital Gazetecilik Atölyesi ile gençlerin merak duygularının, özgüvenlerinin ve kendilerini ifade edebilme yeteneklerinin geliştirilmesine katkı sağlanacak.

Eğitimlerden bugüne dek 1700’den fazla lise öğrencisi yararlandı

Ulusal ve uluslararası iş birlikleri ile bugüne kadar yurt içi ve yurt dışında 30’dan fazla eğitim kurumunda gerçekleştirilen Dijital Gazetecilik Atölyelerinden, dezavantajlı konumda olanlar başta olmak üzere, farklı sosyal gruplardan ve coğrafi bölgelerden 1700’den fazla lise öğrencisi yararlandı.

Yorumlar (0)