TRT'nin “Gençler için Gazetecilik Eğitimleri”

EĞİTİM 25.07.2022, 16:15
TRT'nin “Gençler için Gazetecilik Eğitimleri”

TRT’nin gönüllü ve tecrübeli gazetecilerinden oluşan “Gençler için Gazetecilik” ekibi, genç bireylerin, haberin sadece nesnesi değil öznesi de olmalarını teşvik etmek amacı ile 26-28 Temmuz tarihleri arasında Marmara Üniversitesi Mehmet Genç Külliyesi’nde farklı ülkelerden 230 genç ile buluşacak.

TRT, insanı merkezine alan habercilik ve yayıncılık anlayışı ile küresel insani sorunların çözüme kavuşması için de var gücü ile çalışmaya devam ediyor. 2017 senesinden bu yana devam eden “TRT Gençler için Gazetecilik Projesi” (Journalism for Juniors – J4J), gençlerin dünyada somut bir değişim oluşturma yeteneklerini fark ederek medyanın gücünü, evrensel bir insani değer oluşturmak ve toplumsal bir bilinç oluşturmak üzere kullanmalarına katkı sağlamayı amaçlıyor.

Gençlerin kendi hikâyelerini dünyaya duyurmaları teşvik ediliyor

TRT’nin gönüllü ve tecrübeli gazetecilerinden oluşan Gençler için Gazetecilik ekibi, gerçekleştirilen atölyelerde, gençlere gazeteciliğe giriş temel konularının yanı sıra, yazılı-sözlü hikâye anlatımı, telefon, tablet gibi mobil araçlarla video çekim ve düzenleme tekniklerini öğreterek, gençlerin hikâye anlatıcılığını geliştirmeyi ve ürettikleri hikâyeleri dijital platformlar üzerinden tüm dünyaya duyurmalarını teşvik ediyor.

Geçtiğimiz yıllarda Suriye, Afganistan, Irak gibi iç çatışmaların yaşandığı ülkelerde, zor şartlarda eğitimlerini sürdüren gençlere ulaşan TRT Gençler için Gazetecilik ekibi, 26-28 Temmuz 2022 tarihlerinde Maarif Vakfı işbirliğiyle Marmara Üniversitesi Mehmet Genç Külliyesi’nde İngilizce ve Fransızca dillerinde düzenlenecek olan program ile Madagaskar, Togo, Gambiya, Pakistan, Arnavutluk gibi farklı ülkelerden toplamda 230’dan fazla öğrenciyle Dijital Gazetecilik Atölyeleri gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Eğitimlerden bugüne dek 2000’den fazla lise öğrencisi yararlandı

Ulusal ve uluslararası iş birlikleri ile bugüne kadar yurt içi ve yurt dışında 35’den fazla eğitim kurumunda gerçekleştirilen Dijital Gazetecilik Atölyelerinden dezavantajlı konumda olanlar başta olmak üzere, farklı sosyal gruplardan ve coğrafi bölgelerden 2000’den fazla lise öğrencisi yararlandı.

Yorumlar (0)