Türkiye'nin ilk çizgi film okulundan online eğitim

EĞİTİM 24.09.2020, 14:57
Türkiye'nin ilk çizgi film okulundan online eğitim

Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar Programı’nın 11. sezonunda Fark Yaratan seçilen Fatih Küçük tarafından kurulan Türkiye’nin ilk bağımsız çizgi film okulu The Cartoon Mill (Çizgi Film Değirmeni) Ekim 2020 - Haziran 2021 tarihleri arasında düzenlediği ve dünyanın çeşitli ülkelerinden animasyon sanatçılarının da yer alacağı online “Çizgi Film Enstitüsü” ile katılımcılara, çizgi film alanında araştırma, üretme ve meslek edinme becerileri eğitimi verecek.

7 ülkeden 16 farklı eğitmen

Antalya’nın Kaş ilçesinde Fatih Küçük tarafından kurulan The Cartoon Mill’in gerçekleştireceği Çizgi Film Enstitüsü’nün eğitimlerinin ilki 26 Eylül tarihinde başlayacak. 7 ülkeden 16 farklı eğitmenin yer aldığı online eğitimler, bir akademik eğitim yılı boyunca yapılacak 360 saatlik bir ders programını kapsıyor. İngilizce ve Türkçe olarak gerçekleştirilecek eğitimlerin eğitimci kadrosu arasında Hindistan, İngiltere, Polonya, Tayvan gibi ülkelerden başarılı animasyon sanatçıları bulunuyor. Her hafta cumartesi ve pazar günlerinde gerçekleştirilecek online eğitimlerde; çizgi film tarihi ve analizi, stop motion animasyon, 2D animasyon, karakter tasarımı, hamurdan karakter tasarımı ve geri plan çizimi eğitimleri bulunuyor. Eğitimlere ek olarak animasyon sanatçılarının deneyimlerini paylaşacakları söyleşiler de gerçekleştirilecek.

Ücretli eğitimlere katılmak için 16 yaşını doldurmuş olmak ve temel çizgi film becerilerine sahip olmak gerekiyor. Eğitimler hakkında güncel bilgilerden haberdar olmak ve herkesin katılımına açık söyleşileri takip etmek için @thecartoonmill instagram hesabını takip edebilirsiniz.

Yorumlar (0)