15 Temmuz filminin setinde Covid-19 krizi

GÜNDEM 05.05.2021, 09:26 06.05.2021, 08:59
15 Temmuz filminin setinde Covid-19 krizi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından hazırlatılan ve 15 Temmuz askeri darbe girişimini konu alan “15/7 Şafak Vakti” adlı sinema filmi projesinin Kayseri’de kurulan setine, cast ajansı tarafından seçilerek götürülen figüranların bir kısmı koronavirüsüne yakalandıklarını açıkladı. 

Filmin yapımcılığını, Rafadan Hayat Film Prodüksiyon ve Yapım Limited Şirketi, yönetmenliğini ise Volkan Kocatürk üstlendi. Filmin başrolünde ise Erkan Petekkaya yer alacak. 

Filmin çekimlerine Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Fuar Merkezi’nde başlandı. İddiaya göre, filmde günlüğü 60 TL karşılığında rol alacak figüranlar, cast ajansı tarafından seçilerek Ankara'dan Kayseri'ye götürüldü. Cast ajansının filmde yer almaları için belirlediği bir oyuncu, yaşadıklarını anlattı.

"800 kişi izdiham gibi bir aradaydık"

Oyuncu Bayram Aslan, şöyle konuştu: “Biz Ankara’dan Kayseri’ye Özgül Canişçi Cast Ajans’la birlikte film çekimi için getirildik. Bize burada 15 Temmuz darbe gecesini anlatan bir film çekimi olacağını söylediler. Buraya 60 kişi olarak geldik ve 60 kişi olduğumuzu biliyorduk. Buraya geldiğimizde karşılaştığımız manzara çok farklı bir şekildeydi. 800 kişilik bir grup halinde iç içeydik. Bize burada Covid-19 testi yapıldı. Covid-19 testi sonuçlarımız saatler sonra çıktı ve Covid testi sonrasında o 800 kişi izdiham gibi bir aradaydık. Şu anda 8 arkadaş Kayseri Melikgazi Yurt Müdürlüğü KYK’da karantina altındayız. Ajans tarafından hiçbir şekilde yardım yapılmadı. Kendileri bize yardım yapıldığını söylüyor ama bize hiçbir şekilde yardım yapılmadı. Bizi bu hale düşürenlere gerekenin yapılmasını arz ediyoruz.”

"Bu insanların HES kodu kontrolleri yapılmıştır"

Cast ajansı yetkilileri ise oyuncuların iddiaları karşısında şunları söyledi: “Yemek yenilen alana girilmeden önce test sonuçları alınıp alana öyle girilmiştir. Bu insanların HES kodu kontrolleri yapılmıştır. Testleri yapılmıştır. Bu arkadaşlarımıza sete girmeden önce test olacaklarını da kendilerine belirttik. Totalde 6 kişide çıktı. İhtiyaçlarını karşıladık. Ankara’da gruplar içerisinde test olmayanları ayrı bir bölgeye aldık. Test olanları da ayrı bir bölgeye aldık. Taşıma kanununa göre uygun bir şekilde geldi bu arkadaşlar.” (ANKA)

Yorumlar (0)