"Bizim için Şampiyon" filmi davalık oldu

GÜNDEM 18.06.2021, 08:53 19.06.2021, 09:58
"Bizim için Şampiyon" filmi davalık oldu

Yazar Sara Gül Özpak, Halis Karataş ve Bolt Pilot'un hayatını anlatan 'Bizim için Şampiyon' filminin hikayesinin, jokey Selim Kaya ve Arap atı Kafkaslı arasındaki hikayeyi anlattığı kitabı 'Kahpe Veda' isimli romanından izinsiz uyarlandığını iddia ederek filmin yapımcısına dava açtı.

Kitap ile film arasında hiçbir fark olmadığının belirtildiği dava dilekçesinde, filmdeki jokeyin özel hayatıyla ilgili bölüm dışarıda bırakıldığında filmin ana fikri ve öyküsü, kitabın ana fikri ve öyküsü ile aynı olduğu ileri sürüldü.

Aynı zamanda Özpak dilekçesinde, filmde at ‘Bold Pilot’ın ayağında da sorunların olduğu, gerçek hayatta ise ‘Bold Pilot’ın ayağında yarış hayatına başlamadan önce hiçbir sorun olmadığını, ‘Bold Pilot’ın ayağındaki tek sorun ise yarış hayatının son yılında tendon yırtılması şeklinde oluştuğunu, kitapta yer alan “Ayağında sorunlar olan bir atın daha sonra şampiyon olması”,  yapım şirketi tarafından aynen kullanıldığı iddiasında bulundu.

Yapım şirketine dava açan Sara Gül Özpak, 65 bin lira manevi tazminat talebinde bulunurken maddi kaybının hesaplanmasını da istedi. Rahmetli eşi CHP Uşak Milletvekili Kadir Özpak ile kendisinin atlara ve yarışlara çok meraklı olduğunu belirten Sara Gül Özpak yaptığı açıklamada, “Ben atlara o kadar merak sardım ki ‘Kafkaslı’ adında bir Arap atına aşık oldum. Jokey Selim Kaya ile hikayesinden çok etkilendim. 2013 yılında ‘Kafkaslı’ öldükten sonra jokey Selim perişan olunca ikisinin hayatını kitap haline getirdim” dedi

Yorumlar (0)