Çocuk Eğitim Derneği deprem bölgesindeki işitme engelli çocuklara destek veriyor

GÜNDEM 23.03.2023, 12:18
Çocuk Eğitim Derneği deprem bölgesindeki işitme engelli çocuklara destek veriyor

Ülkemizde yaşanan deprem felaketiyle birlikte bölgedeki 0- 6 yaş arası işitme engelli çocuklar eğitimsiz kaldı. Erken bebeklik ve okul öncesi dönem aralığındaki işitme engelli çocuklarımızın eğitimsiz kalmaları, kendileri açısından yaşamsal önem taşımaktadır, çünkü işitme engelli çocuklarımızın bilişsel, motor, sosyal ve duygusal gelişimleri için eğitimlerine ara vermemeleri gerekmektedir. 

Meselenin çözümüne katkı sağlayabilme düşüncesiyle, Çocuk Eğitim Derneği Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay ve Malatya illerinde eğitimden uzak kalan işitme engelli çocuklara ve ailelerine destek vermeye başlanmıştır. “Çocuğunuzun ilk öğretmeni sizsiniz” sloganıyla başlatılan eğitim programında, aileler ve çocuklarla birebir iletişim halinde olan dernek bünyesinde görev alan öğretmen ve uzmanlar işitme engelli çocukların eğitimden geri kalmamaları için günlük seanslarla aileleri desteklemektedir.

Proje, derneğin 2022 yılında başlatmış olduğu adımların eğitime dönüştüğü Help Steps projesi ile 2017 yılından itibaren yürütmüş olduğu uzaktan eğitim ve online aile destek projesinin birlikte yürütülmesiyle şekillenmiştir. Çocuk Eğitim Derneği’nin bu hizmetine işitme engelli çocuğu olan tüm aileler, www.sesgetirenler.com.tr uzaktan eğitim platformu üzerinden erişebilirler.

www.sesgetirenler.com.tr  uzaktan eğitim programı: 0-5/6 yaş arası ya da ilkokula henüz başlamamış işitme engelli çocukların aileleri için evde rahatlıkla kullanabilecekleri faydalı, eğitici bilgiler yer almaktadır. Üye olarak sayfayı kullanmaya başlayan aileler online üzerinden öğretmen ve uzmanlarla iletişim kurabilmektedirler. 

Help Steps projesi Help Steps uygulaması üzerinden yürüteceği projede atılan tüm adımlar 0-6 yaş işitme engelli çocukların eğitimine destek verilmektedir.

Yorumlar (0)