HBO Max Türkiye faaliyetlerini askıya aldı

GÜNDEM 04.07.2022, 14:41
HBO Max Türkiye faaliyetlerini askıya aldı

Türkiye pazarına girmesi merakla beklenen dijital platform HBO Max'in Türkiye faaliyetlerini durdurduğu iddia edilmişti.

HBO Max, Türkiye'de orijinal yapım projeleri durdurduğunu resmen duyurdu. Variety'ye konuşan Warner Bros. Discovery sözcüsü konuyla ilgili açıklamasında "HBO Max ve Discovery'yi global tek bir dijital platform yapma çalışmalarımıza devam ederken, var olan platformlarımızdaki içeriklerimizi de gözden geçiriyoruz.

Bu sürecin bir parçası olarak HBO Max'in orijinal programlarının bir kısmını kütüphaneden çıkartmaya, Nordik bölgedeki ve Orta Avrupa'daki orijinal yapım program çalışmalarımızı durdurmaya karar verdik. Ayrıca Hollanda ve Türkiye'deki, geçen yıl başlayan ve henüz başlangıç aşamasında olan çalışmalarımızı da durduruyoruz. Bu pazarlardaki taahhütlerimizde değişiklik olmadı. Warner Bros. Discovery'nin bu bölgelerdeki lineer kanalları için yerel içerik yapmaya devam edeceğiz ve dijital platformlarımız için üçüncü parti yerel içerik sağlayıcılarından içerik almaya devam edeceğiz," sözlerine yer verdi.

Bahsi geçen yerlerde orijinal yapım projeler dursa da prodüksiyonu başlayan içeriklerin ve yeşil ışık yakılsa da henüz duyurulmayan içeriklerin planlandığı gibi ilerlemesi bekleniyor.

Yorumlar (0)