Kızılay'ın bağış kampanyasını seslendiren Metin Belgin: "İnsanlığımdan utandım"

GÜNDEM 28.02.2023, 09:56 28.02.2023, 14:12
Kızılay'ın bağış kampanyasını seslendiren Metin Belgin: "İnsanlığımdan utandım"

 Maraş depremlerinin üçüncü günü deposundaki çadırları bölgeye göndermeyip Haluk Levent'in kurucusu olduğu Ahbap Derneği'ne parayla sattığı ortaya çıkan Kızılay'a tepkiler büyüyor. Kızılay'ın bağış kampanyasında gönüllü seslendirme yapan sanatçı Metin Belgin de sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, "Şimdi insanlığımdan utanıyorum, yazıklar olsun" dedi.

Belgin paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Böyle şeyleri dillendirmeyi sevmem, ama depremin ardından Kızılay bağış kampanyası için (ücretsiz) seslendirme yapmamı istedi. Ayrıştırıcı olmamak, katkıda bulunmak insanlık görevimdi, kabul ettim. Şimdi insanlığımdan utanıyorum, yazıklar olsun"

Ne olmuştu?

Cumhuriyet yazarı Murat Ağırel, deprem bölgesine geç müdahale etmekle suçlanan kurumlardan Kızılay'ın depremin üçüncü günü Ahbap'a çadır sattığı iddiasını köşesine taşıdı. 

Murat Ağırel, iddiaları Kızılay'a şu şekilde sordu: "Kızılay 6 Şubat tarihinde ne kadar çadıra sahipti? Kaç çadır dağıttı? Ahbap adlı kuruluşa çadır sattı mı? Satış miktarı kaç adet ve tutar nedir? Başka kurumlara çadır satışı gerçekleşti mi? Kızılay hangi vakıf ve derneklere erzak yardımı yaptı? Miktarı ne kadardır?

Kızılay'ın açıklamasında bir meblağ belirtilmedi ancak Ahbap'tan çadırların hammadde bedelinin alındığı kabul edildi.

Yorumlar (0)