Müzisyen Asım Ekren hayatını kaybetti

GÜNDEM 26.04.2021, 16:48
Müzisyen Asım Ekren hayatını kaybetti

Türkiye’nin en ünlü bateristlerinden olan ve bir dönem 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın kızı Zeynep Özal ile evli olan Asım Ekren hayatını kaybetti. Kıbrıs’ta yaşayan Ekren, 2011 yılında lenf kanserine yakalanmıştı. 70 yaşındaki müzisyen bir süredir tedavisi için İstanbul’da bulunuyordu.

Acı haberi sanatçı Şehrazat duyurdu. Şehrazat, Twitter hesabından üzüntüsünü, “Uzun yıllardır görüşemedik ama değişen bir şey yok Asımcım. Çok yıllı arkadaşım mekanın cennet olsun, nurlarda yat canım benim. Ailesine baş sağlığı ve sabır diliyorum” sözleriyle dile getirdi.

Asım Ekren, İstanbul Gelişim Orkestrası’nda Garo Mafyan, Attilla Özdemiroğlu, Uğur Başar, Selçuk Başar ile birlikte çalıştı. 1990’lı yıllarda Kültür Bakanlığı’nın ‘Devlet Modern Folk Müzik Topluluğunda’ pek çok müzisyen ile müzik çalışmalarıma devam etti.

2009 yılında piyanist Cengiz Özdemir ve bas gitarist Eylem Pelit ile birlikte modernize edilmiş Türk Halk Müziği ezgilerini enstrümantal olarak yorumladığı ‘Folkestra’ isimli bir grup kurdu.

Yorumlar (0)