Neşet Ertaş'ın ailesiyle Mustafa Uslu karşı karşıya!

GÜNDEM 08.12.2022, 16:25
Neşet Ertaş'ın ailesiyle Mustafa Uslu karşı karşıya!

Türk Halk Müziği'nin en büyük ozanlarından Neşet Ertaş'ın ailesi, yapımcı Mustafa Uslu ile davalık olmuşlardı. İddiaya göre Neşet Ertaş'ın hayat hikayesini anlatan film için aile üyelerinden izin alınmamıştı. İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 'Kişilik haklarına saldırının önlenmesi' konulu davada Neşet Ertaş'ın çocukları avukatları ile beraber katıldılar ancak davalı Mustafa Uslu katılmadı.

Sabah'ta yer alan habere göre; Neşet Ertaş'ın çocukları, filmin vizyona girmemesi için ihtiyati tedbir kararı talebinde bulunmuşlardı. Neşet Ertaş'ın ailesi, yazar Prof. Dr. Erol Parlak'ın 'Garip Bülbül Neşet Ertaş' adlı kitabının merhum babalarının isteği dışında yazıldığını öne sürmüşlerdi.

Ve ayrıca kitap ile aynı ismi taşıyan filmin çekimlerinin de durdurulması yönünde mahkemeye başvurmuşlardı. Yapımcı Mustafa Uslu da ünlü ozanın hayat hikayesini anlatan filmini, Erol Parlak'ın yazdığı 'Garip Bülbül Neşet Ertaş' kitabından uyarladığını öne sürmüştü.

Ailenin avukatı Çapkın, 'Neşet Ertaş'ın arzu edilmeyen sahnelerinin yer aldığı, rızası olmadığı halde evlatlarının eşinin karakterlerinin yer aldığı haksız bir film. Para kazanama amaçlı bir film olduğu bu sebeple vizyona girmemesi talebimiz var. Adalet Neşet Ertaş'a küsmeyecek. Karşı taraf 'Aileden izin yok benim böyle de bir izne ihtiyacım yok' diyor. Filmi kitaptan uyarladığını diyor ama Erol Parlak'ın kitapla alakalı aldığı izinde geçersiz. Onunla alakalı açmış olduğumuz bir dava var' açıklamasında bulundu.

Avukat açıklamasının devamında, 'Neşet Ertaş, 40 kiloya düşmüşken dördüncü evre kanser hastasıyken kitap için evine gelinip alınmış bir imza var. Doktor raporu olmadan 74 yaşındaki kanser hastasından alınmış bir imza. Kitaba dayalı film çekiyoruz diyenler aslında temelden dayanıksız kalacaklar. Kaldı ki o izinde kitabın filmleştirilmesine dair bir karar yok. Karşı tarafın amacı dava devam ederken filmi bitirip vizyona girmesi için oldu bittiye getirmek' ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)