Netflix, Inventing Anna dizisi nedeniyle davalık oldu

GÜNDEM 30.08.2022, 14:20 30.08.2022, 16:21
Netflix, Inventing Anna dizisi nedeniyle davalık oldu

Netflix, Shonda Rhimes imzalı dizisi Inventing Anna nedeniyle davalık oldu. Dizide Katie Lowes tarafından canlandırılan Rachel DeLoache Williams, platformu karakterinin tasvir edilme biçimi nedeniyle dava etti.

9 bölüm süren ve En İyi Mini dizi kategorisinde Emmy adaylığı kazanan Inventing Anna, Anna Sorokin / Anna Delvey'in New York'un cemiyet hayatı dahil kimi insanları nasıl dolandırdığını konu alıyor. Williams da Fas gezisi sırasında Delvey nedeniyle çalıştığı şirketin kredi karıyla 62,000 $ borçlanmış ve parasını alamadığı için daha sonra kendisinden şikayetçi olmuştu.

Başından geçenleri 2018'de bir dönem çalıştığı Vanity Fair için kaleme alan Rachel Williams, 2018'da yayımlanan ve best-seller olan "My Friend Anna: The True Story of a Fake Heiress" adlı bir kitap da yazdı.

Williams'ın dilekçesinde kendisini dramatik amaçlarla açgözlü, züppe, vefasız, dürüst olmayan, korkak, manipülatif ve fırsatçı biri olarak gösterildiği; gerçekte yaşananların dizide aktarıldığı gibi olmadığını belirtiliyor. Ayrıca dizideki pek çok gerçek kişinin ismi ya da hayatıyla ilgili detaylar kullanılmazken Williams'la ilgili bilgilerin açıkça kullanıldığı, bunun da kişinin itibarına kalıcı zarar vereceği savunuluyor. Bu durumun Williams, kendi Sorokin hikayesini rakip HBO'ya sattığı için kasıtlı yapıldığına inanıldığı düşüncesi de yer alıyor.

Yorumlar (0)