Netflix'ten bir ilk: Reytingleri bağımsız olarak ölçülecek

GÜNDEM 13.10.2022, 08:53 13.10.2022, 16:48
Netflix'ten bir ilk: Reytingleri bağımsız olarak ölçülecek

Netflix'in reytingleri bundan böyle bağımsız olarak da ölçülecek.

Platform, Birleşik Krallık merkezli reyting kuruluşu Broadcasters' Audience Research Board'a (Yayımcıların İzleyicilerini Araştırma Kurulu) katıldı. Geçtiğimiz yıldan beri dizi ve filmlerinin izlenme oranlarını haftalık olarak saat bazında açıklayan Netflix'in reytingleri böylelikle ilk defa bağımsız bir kuruluş tarafından da açıklanacak.

BARB, ilgili verileri Kasım ayı itibarıyla paylaşmaya başlayacak ve veriler reklam şirketleri, rakip platformlar ve medya kuruluşları tarafından kullanılabilecek. Netflix'in BARB'a dahil olma kararı reklamlı üyelik paketleriyle ilgili çalışmalarının ardından geldi. Reklamlı paketin bazı ülkelerde 1 Kasım itibarıyla kullanıma sunulması bekleniyor.

Netflix’in kurucu ortaklarından Reed Hastings, 2019’dan beri BARB’la iletişim halinde olduklarını, platformun reytinglerinin bağımsız bir kuruluş tarafından ölçülmesi fikrine hep sıcak baktığını belirtti. BARB’ın yöneticisi Justin Sampson ise "Netflix’in bize gösterdiği bağlılık, piyasadaki yeni ve ünlü oyunculara yaptığımız şeyin değerli olduğuna dair net bir mesaj gönderiyor," ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)