Netflix'ten yeni karar: Şifre paylaşımı engellenecek

GÜNDEM 24.12.2022, 17:22
Netflix'ten yeni karar: Şifre paylaşımı engellenecek

Netflix, özellikle ABD pazarında yaşanan abone düşüşlerinin ardından, hesaplarını paylaşan kişilerden bunun için ödeme yapmalarını isteyeceği bir düzenleme üzerinde çalışıyor.

The Wall Street Journal'da yayınlanan makaleye göre, platform şifre paylaşımını 2019 yılından itibaren sorun olarak görmeye başladı. Tüketicileri yabancılaştırmadan sorunun nasıl çözüleceği üzerine çalışan platform ekibi, Covid'le birlikte artan abone sayılarının ardından sorunu ikinci plana attı. Ancak 2022 yılının ilk çeyreğinde yaşanan abonelik düşüşleri, konuyu tekrar gündeme getirdi.

Netflix izleyicisi olan 100 milyondan fazla kişi, platforma giriş yapmak için ailesinin ya da arkadaşlarının şifrelerini kullanıyor. Netflix ücretli abonelik oranlarının bir yıl içindeki değişimi 

Makaleye göre, bu yeni uygulama 2023 yılının ilk aylarında ABD'de uygulanmaya başlanacak. Platformun yeni kuralını uygulayabilmek için  IP adresleri, cihaz kimlikleri ve hesap etkinliği gibi bilgilere bakması bekleniyor. 

Netflix, Latin Amerika ülkelerinde yürüttüğü kullanıcı testlerinde, abonelerin hesaplarını hane halkı dışında en fazla iki kişiyle paylaşmak için ödeme yaptıkları bir plan deniyor. Platform, parola ödünç alan kişilerden, birincil hesap sahibine gönderilen bir doğrulama kodunu kısa süre içinde girmelerini istiyor.

Uygulamanın, 2023 yılının ilk aylarında ABD'de hayata geçmesi beklense de diğer ülkelerde ne zaman uygulanacağı hakkında kesin bir bilgi bulunmuyor. 

Yorumlar (0)