Oyuncaklar, Beşiktaş tribünlerinden Maraş'a ulaştı

GÜNDEM 03.03.2023, 16:52
Oyuncaklar, Beşiktaş tribünlerinden Maraş'a ulaştı

Beşiktaş Kulübü ve taraftarları deprem bölgelerindeki çocuklar için 'Bu oyuncak sana arkadaşım' kampanyası başlatmış ve Antalyaspor maçının 4.17'nci dakikasında oyuncaklar sahaya atılmıştı.

Karşılaşmanın ardından toplanan yardımların bir bölümü depremin merkez üssü Maraş'a gönderildi. Oyuncaklar, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'ndaki Beşiktaş çadırlarına getirildi. Tırlardan indirilen oyuncaklar çizgi film kahramanlarının kostümünü giyen görevliler tarafından çocuklara dağıtıldı. Oyuncaklarını alan çocuklar büyük mutluluk yaşadı.

Oyuncak alan depremzede Rabia Çakyiğit, "Çok güzel duygular hissediyorum. Beşiktaş'a buradan selam yolluyorum. Beşiktaş başkanının kızı ile tanıştık. Beşiktaş'ın başkanı ile görüntülü konuştuk. O yüzden çok mutluyum" dedi.

Peluş oyuncak alan depremzede Ecrin Demirel, "Beşiktaş'ı çok seviyorum. Beşiktaş bize oyuncaklar yolluyor. Onlarla burada oyunlar oynuyoruz. Oyuncak dağıtımı bizi çok sevindirdi. Beşiktaş'a sevgi, saygı ve selamlarımı gönderiyorum" ifadelerini kullandı.

Depremzede Ayşe Naz İncer, "Bu oyuncakları gönderen bütün Beşiktaş taraftarlarına çok teşekkür ediyorum. Oyuncaklarımızı çok beğendik. Beşiktaş taraftarlarının oyuncakları sahaya attığı videoyu izledim ve çok duygulandım" şeklinde konuştu.

Çadırkentte gönüllü olarak görev yapan Funda Tufan ise "Burada gönüllü olarak çalışıyorum. Beşiktaş Futbol Akademisi'ne çok teşekkür ediyorum. Buradaki insanlarımıza birçok konuda destek oldular. Biz de buradan gönüllü olarak dağıtımlarını gerçekleştirdik. Birçok çocuğumuza oyuncak dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Taraftarlara çok teşekkür ediyorum. Sahaya atılan oyuncakların dağıtımını şu anda gerçekleştiriyoruz. Destekleri için teşekkür ediyorum. Birçok çocuğumuz oyuncaklarla birlikte mektup da göndermişler. Hediyeleri elimize ulaştı. İnce düşünceleri için teşekkür ediyoruz" dedi.

Beşiktaş'ın Vodafone Park'ta Antalyaspor ile oynadığı Süper Lig maçında tribünlerden binlerce oyuncak, depremzede çocuklar için sahaya atılmıştı.

İlk depremin yaşandığı saat olan 4.17'ye ithafen maçın 4'üncü dakika 17'nci saniyesinde oyun durdu ve taraftarlar, depremzede çocuklara gönderilmek üzere stada götürdükleri binlerce peluş oyuncağı sahaya gönderdi.

Oyuncakların atıldığı esnada skorborda da 11 ilin plaka kodu yansıtıldı. İki takımın yedek kulübesindeki oyuncular da görevlilerle birlikte sahaya atılan oyuncakların toplanmasına yardımcı olurken bazı futbolcular gözyaşlarını tutamadı.

Yorumlar (0)