Prof. Dr. Ahmet Ercan adli kontrol şartıyla serbest

GÜNDEM 01.03.2023, 10:12
Prof. Dr. Ahmet Ercan adli kontrol şartıyla serbest

Sosyal medya paylaşımındaki iddiaları üzerine başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, yurt dışına çıkış yasağı konularak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Alınan bilgiye göre, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında, 6 Şubat’taki Kahramanmaraş merkezli depremlere yönelik sosyal medyadan yaptığı “İlk iki gün asker inmediği için korumasız kadınlara tecavüz edilmiş” şeklindeki paylaşımı dolayısıyla “halkı kin ve düşmanlığa tahrik”ten Elazığ’da gözaltına alınan Ercan, Malatya’ya getirildi.

Emniyetteki işlemlerinden sonra adliyeye çıkarılan Ercan, savcılık sorgusunun ardından “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçundan sevk edildiği nöbetçi hakimlikçe yurt dışına çıkış yasağı konularak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

ERCAN’IN GÖZALTINA ALINMASINA TEPKİ

Ahmet Ercan’ın gözaltına alınmasına siyasetçiler ve yer bilimcilerden tepki geliyor. O tepkilerden bazıları şu şekilde: Prof. Dr. Naci Görür: “Meslektaşım Prof.Dr. Ahmet Ercan'ın gözaltına alındığını üzülerek öğrendim. Deprem konusunda halkını aydınlatmaya çalışan bir bilimadamının böyle bir muameleye maruz kalması üzücüdür ve ülkemize yakışmıyor.”

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ: “Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan bölgede meydana geldiğini duyduğu olayları Twitter’da paylaştığı için gözaltına alınmış. 75 yaşında bir deprem uzmanı neden halkı kışkırtsın. Yapmayın. Doğru değil ise ‘Hocam kaldırın’ dersiniz, siler. Stadyumları sustur, hocayı tutukla. Yeter artık.”

Yorumlar (0)