TRT Français bir yıldır doğru ve etkin bilgi sunuyor

GÜNDEM 05.04.2023, 13:29 05.04.2023, 15:20
TRT Français bir yıldır doğru ve etkin bilgi sunuyor

Tarafsız, bağımsız ve etkin habercilik anlayışı ile 5 Nisan 2022’de yayın hayatına başlayan TRT Français, bugün birinci yaşını kutluyor. Siyaset, ekonomi, kültür, yaşama dair haber ve içerikler yayınlayan dijital haber platformu, dünya çapında Fransızca konuşulan 28 ülkeye yayılmış geniş bir takipçi kitlesine doğru ve tarafsız bilgi ulaştırıyor.

yaptığı dil sayısını artırmanın yanı sıra farklı ülkelerde etkin bir haberciliği hedefleyen TRT’nin 5 Nisan 2022 senesinde hayata geçirdiği TRT Français, bugün birinci yaşını kutluyor. TRT’nin küresel çapta genişleme planının bir parçası olan ve Türkiye’nin sesinin Fransızca konuşulan ülkelere duyurulmasını hedefleyen TRT Français, kurulduğu günden bugüne dezenformasyon ile mücadele ediyor.

Türkiye’yi karalama faaliyetlerine karşı önemli bir adım

Kaliteli ve özgün habercilik anlayışıyla 7/24 dijital gazetecilik hizmeti sunan TRT Français, son dakika haberlerinden fikir yazılarına, röportajlardan videolara kadar yayınlanan farklı içeriklerle tüm dünyada Fransızca konuşan takipçilerini hızlı, doğru ve şeffaf gazetecilik ile buluşturmaya devam ediyor.

Yayına başlayalı henüz bir yıl olmasına rağmen önemli bir takipçi kitlesi kazanan ve çalışmaları takdirle karşılanan TRT Français’in, özellikle yurt dışında Türkiye’ye karşı yürütülen dezenformasyon ve karalama faaliyetlerine karşı, doğru, güvenilir, sağlam bilgi kaynaklarına erişim noktasındaki ihtiyacı gidermek noktasında sağlam bir adım attığı görülüyor.

TRT’nin diğer uluslararası platformları gibi TRT Français de trtfrancais.com adresli web sitesi ile YouTube, Facebook, Twitter ve Instagram gibi diğer sosyal mecralarda etkin olmaya devam ediyor.

Yorumlar (0)