Turkcell CEO'su Murat Erkan'ın da interneti çekmedi

GÜNDEM 11.02.2023, 04:36 11.02.2023, 12:49
Turkcell CEO'su Murat Erkan'ın da interneti çekmedi

Deprem bölgesindeki iletişim soruna ilişkin açıklama yapan Turkcell CEO’su Murat Erkan'ın internetindeki sorun gündem oldu.

Felaketin 6. gününde bölgedeki iletişim sorunu devam ediyor. Depremin ilk anından itibaren yaşanan internet ve arama problemi bir nebze olsun iyileştirilebildi.

Konuyla ilgili dün Cüneyt Özdemir’in YouTube yayınına bağlanan Turkcell CEO’su Murat Erkan, yaşanan problemleri anlattı. Ancak Erkan'ın internet bağlantısındaki kesinti gündem oldu. Turkcell operasyon merkezinden yayına bağlanan Erkan'ın görüntüsü zaman zaman dondu, sesinde kesilmeler meydana geldi.

“Şu andaki önceliğimiz fatura kesmek değil"

Erkan, bölgede deprem öncesine kadar 3 bin 400 adet iletişim istasyonu olduğunu, ilk depremin olduğu dakikada bunlardan 1.600’ünü kaybettiklerini açıkladı. Bu istasyonlarından 1200’e yakını ise bir süre sonra geri getirildi.

Erkan “Şu andaki önceliğimiz fatura kesmek değil. Şu anda önceliğimiz iletişimi kabul edilebilir seviyeye çıkartmak. Bizim derdimiz bir an önce kendi kontrol ettiğimiz alanları çözmek. Ben enerji problemini çözemem, ben yolu açamam, havaalanını işler hale getiremem, fırınım yok ekmek üretemem" dedi.

Yorumlar (0)