Ünlü isimler Hayran Olunacak Kadınlar projesinde

GÜNDEM 05.05.2022, 09:35 05.05.2022, 15:34
Ünlü isimler Hayran Olunacak Kadınlar projesinde

FOX’un, kadın üreticiler tarafından kısıtlı imkanlarla kurulan markalara destek vermek için hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projesi Hayran Olunacak Kadınlar’a bu yıl ünlü dizi oyuncuları ve ekran yüzleri de dahil oldu. Ünlü isimlerle çekilen reklam filmleri FOX’un reklam kuşaklarında yayınlandı.

FOX ve Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV) iş birliğinde hayata geçirilen, başladığı günden bu yana onlarca ödül alan “Hayran Olunacak Kadınlar” sosyal sorumluluk kampanyası kapsamında, hayatta zorluklara karşı mücadele eden ve kendi ayakları üzerinde durma çabasındaki kadınların hikayeleri öne çıkartılarak ve üretimlerine destek verilerek, hikayeleri benzer durumda olsun olmasın, tüm kadınlara ilham kaynağı olmaları hedefleniyor.

Üç fazdan oluşan kampanyanın ilk fazının tanıtım filmlerinde FOX ekran yüzleri, hikayeleri birbirinden farklı fakat çabaları ortak olan dört kadınla bir araya gelmişti. FOX ekranının sevilen yüzleri ile çekilen tanıtım filmleri, sosyal medyada büyük ilgi görmüştü.

Kampanyanın ikinci fazında ise FOX, kadınların kendi emekleriyle kurdukları markalara, yaratıcı ajansı Rafineri ile birlikte kurumsal kimlik çalışmaları yaptı. Markalar için logo, ambalaj, etiket tasarımları ve reklam filmleri hazırlandı. İlk etapta KEDV’le birlikte, Türkiye’nin 5 ayrı ilinden seçilen 5 kadın girişimci ve kadın kooperatifi için yapılan çalışmalarda çekilen reklam filmleri projeye ayrılan reklam kuşağında yayına girmişti.

Kampanyanın bu sene gerçekleştirilen üçüncü fazı için ise FOX; verdiği desteği artırarak 10 girişimci kadın ve kadın kooperatifi ile yola çıktı. Türkiye’nin farklı illerinde, farklı alanlarda faaliyet gösteren kadınların ve kadın kooperatiflerinin markalarına yeni kurumsal kimlikler çalışıldı. Her bir marka için logo, ambalaj, etiket tasarımları ve posterler hazırlandı, 4 marka için reklam filmleri çekildi.

“Hayran Olunacak Kadınlar”ın 3. fazına; FOX’un sevilen oyuncuları ve ekran yüzleri, reklam filmlerinde yer alarak, destek verdi. Beyza Şekerci, Biran Damla Yılmaz, Çağla Şıkel ve Gökçe Eyüboğlu’nun yer aldığı reklam filmleri geçtiğimiz cumartesi akşam ilk defa Prime Time’da, reklam kuşağında izleyiciyle buluştu. Filmler, eş zamanlı olarak FOX’un tüm dijital ve sosyal mecralarında tanıtılmaya başlandı.

Yorumlar (0)