Ahmet Ümit’in yeni romanı raflarda yerini aldı

KİTAP 15.06.2021, 16:00
Ahmet Ümit’in yeni romanı raflarda yerini aldı

Ahmet Ümit’in Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan yeni kitabı Kayıp Tanrılar Ülkesi, bugün raflarda yerini aldı. Ahmet Ümit, polisiyeyi, arkeolojiyi ve mitolojiyi harmanlayan romanı için;  “Yazmaya 2008’de Berlin Bergama Müzesi’ndeki Zeus Altarı’nı ziyaret ettiğimde karar vermiştim. Hikâyesi beni çok etkilemişti, çünkü Bergama’dan götürülmüştü.

Daha sonra güzel bir tesadüf, Bergama Asklepion’a bir psikoloji kongresi için davet ettiler; şehri, altarın boş kaidesini yakından görünce yazma kararım pekişti, konuyla ilgili kitaplar biriktirmeye başladım. Son dört beş yıldır da üzerinde çalışıyorum. Bu dönemde Berlin’e gittim, bir süre orada yaşadım” diyor.

Kitap, günümüzde Berlin’de bir cinayetle başlıyor. Cinayet Masası’ndan Yıldız Karasu, Türkiye kökenli bir komiser. Ekseninde Zeus Altarı olan cinayetler dizisini bir Türk aile üzerinden çözümlemeye çalışıyor. Romanın büyük bölümü Berlin’de, ama sürekli Türkiye’ye göndermeler var; cinayeti çözümlemek için de Bergama’ya gidiliyor. Aynı zamanda Zeus’un ağzından antik Yunan mitolojisi anlatılıyor.

Yorumlar (0)