TRT Çocuk Kitaplık’a yepyeni kitaplar ekleniyor!

KİTAP 21.12.2022, 11:07 21.12.2022, 14:12
TRT Çocuk Kitaplık’a yepyeni kitaplar ekleniyor!

Türkiye’nin en kapsamlı dijital çocuk kütüphanesi “TRT Çocuk Kitaplık”a yepyeni kitaplar eklenmeye devam ediyor. 4 buçuk milyon indirilmeyi aşan uygulamadaki tüm kitaplar ücretsiz ve reklamsız olarak kullanıcılara sunuluyor.

Türkiye’nin seçkin yayınevlerine ait en sevilen çocuk kitaplarının bir araya geldiği “TRT Çocuk Kitaplık” uygulamasına yeni kitaplar eklenmeye devam ediyor. Uygulamada, TRT Çocuk’un sevilen çizgi dizi kahramanlarının hikâyeleri de “Bizim Kahramanlar” kategorisinde yer alıyor.

Yeni kitaplar okurlarını bekliyor

TRT Çocuk’un beğeniyle takip edilen çizgi filmi “Nasreddin Hoca: Zaman Yolcusu”nun yeni kitapları “TRT Çocuk Kitaplık”ta kullanıcıların beğenisine sunuldu.

Geçmişten günümüze gelen Nasreddin Hoca, günümüze ayak uydurmaya çalışarak Zehra, Ayşe ve Kerim ile birlikte eğlenceli serüvenlere atılıyor. Tarlasında tarım yapan Nasreddin Hoca, çarığının tekini zamanda yolculuk yaparak geri almak isterken okurları keyifli maceralara davet ediyor.

Kütüphanenin en eğlenceli hâli

Çocukların okuma alışkanlıklarına katkı sağlamayı, hayal gücünü, görsel, işitsel, bilişsel ve duygusal gelişimlerini desteklemeyi hedefleyen “TRT Çocuk Kitaplık”ta kitapların sonunda interaktif oyun ve aktiviteler de yer alıyor.

TRT Çocuk’un psikolog, pedagog ve çocuk gelişim uzmanları tarafından okul öncesi ve ilkokul dönemindeki çocuklar için detaylı bir değerlendirme sürecinden geçirilen uygulamada, ebeveynler çocuklarının hangi kitapları okuduğunu, kaç sayfa okuduğunu, ne kadar sürede okuduğunu, kitap sonunda yer alan aktivite sorularıyla kitabı ne kadar anladığını takip etme imkânına sahip oluyor. Kullanıcılar, seçtikleri kitapları internete bağlı olmadan okumanın yanında onları sesli dinleyebiliyor, çevrim dışı okuyabiliyor ve kişisel kütüphanelerini oluşturabiliyor.

“TRT Çocuk Kitaplık”, tüm akıllı telefon ve tabletlere ücretsiz ve reklamsız olarak indirilebiliyor.

Yorumlar (0)