Yonca Eldener’in yeni romanı "İstanbul’un Hayaletleri" raflardaki yerini aldı

KİTAP 02.12.2021, 17:17
Yonca Eldener’in yeni romanı "İstanbul’un Hayaletleri" raflardaki yerini aldı

9 baskı yapan ilk kitabı Göbeklitepe Muhafızı ile tarihi-polisiye severlerin beğenisini kazanan yazar Yonca Eldener’in yeni romanı İstanbul’un Hayaletleri Altın Kitaplar etiketiyle raflardaki yerini aldı.

İstanbul’un Hayaletleri’nde eşi İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olan Esra kaybolan bir yüzüğün peşinde İstanbul’un görünmeyen yüzüne tanık oluyor. Esra, her ne kadar uzak durmaya çalışsa da yüzüğün gerçek sahibi Gabriel bir şekilde hayatına girecek ve genç kadın İstanbul’un yer altına, yer üstüne, parlak mekânlarına, köhne sokaklarına, dehlizlerine girip görünen yüzünün arkasındaki kirli oyunlara tanık olacak ve bizi de tanık edecektir. İstanbul’un Hayaletleri, adıyla müsemma bir şekilde İstanbul’un bütün yüzlerini, yaşayan yaşamayan karakterlerini, binlerce yıllık hikâyesini bize soluk soluğa bir kurguyla anlatıyor.

Esra, Gabriel, büyükşehir belediye başkanı ya da bir başkası… Hep oldu, hep olacak. İstanbul ise o kadim ve görkemli tarihine yenilerini eklemekten geri durmayacak… Bu koca şehrin binlerce yıllık hikâyesini soluk soluğa bir kurguyla anlatan Yonca Eldener yeni kitabı ile ilgili, “Geçmişi ve gizemi olan coğrafyaları yazıyorum. Bu kez İstanbul’dayız. Kapalıçarşı’yı, su sarnıçlarını ve köle pazarlarını keşfe çıkacağız. İstanbul’un Hayaletleri arasına karışarak evsizlerin, ötekilerin ve gizli aşıkların dünyasına dalacağız,” yorumunda bulunuyor.

Yorumlar (0)