18. Tudem Edebiyat Ödülleri Roman Yarışması sonuçlandı

KÜLTÜR SANAT 30.03.2021, 11:00 30.03.2021, 16:09
18. Tudem Edebiyat Ödülleri Roman Yarışması sonuçlandı

Çocuk edebiyatı alanında ve roman dalında düzenlenen 18. Tudem Edebiyat Ödülleri'nde dereceye girenler açıklandı. Birincilik ödülüne Kırık Dökük Şeyleri Onarma Ustası isimli dosyası ile Sevtap Ayhan değer görüldü.

Türkçe çocuk ve gençlik edebiyatına çağdaş ve özgün eserler kazandırmak amacıyla 2003 yılından bu yana düzenlenen Tudem Edebiyat Ödülleri 18. yılında, çocuk edebiyatı alanında ve roman dalında düzenlenmişti. İyi Kitap Dergisi yazarlarından Doğan Gündüz, Mehmet Erkurt, Olcay Mağden Ünal, Sema Aslan ve Suzan Geridönmez'den oluşan yarışma seçici kurulu, geçtiğimiz günlerde, pandemi koşulları nedeniyle çevrimiçi bir toplantıda buluşarak dereceye girenleri belirledi.

112 dosyanın başvurduğu yarışmada birincilik ödülünü ''Kırık Dökük Şeyleri Onarma Ustası'' adlı çalışmasıyla Sevtap Ayhan kazandı. İkincilik ödülüne ''Defne ve Diğer Baş Belaları'' ile Serdar Uslu, üçüncülük ödülüne ise ''Arkadaşlar Arasında'' ile Fatih Debbağ değer görüldü. Dereceye giren isimlere, heykeltıraş Ozan Ünal'ın tasarladığı ödül heykellerinin yanı sıra, birinciye 10.000 TL, ikinciye 7.500 TL, üçüncüye 5.000 TL para ödülü verilecek.

Tudem Yayın Grubu'nun 37 yıllık yayıncılık birikiminin en değerli meyvelerinden biri olan Tudem Edebiyat Ödülleri, tarafsız duruşu, nitelikli eserleri ön plana çıkaran yapısıyla edebiyat dünyasının önemli referanslarından biri olma özelliği taşıyor.

18. Tudem Edebiyat Ödülleri Kazananları:

  • Birincilik: ''Kırık Dökük Şeyleri Onarma Utsası'' Sevtap Ayhan
  • İkincilik: ''Defne ve Diğer Baş Belaları'' Serdar Uslu
  • Üçüncülük: ''Arkadaşlar Arasında'' Fatih Debbağ


 

Yorumlar (0)