2. TAYF Uluslararası Kısa Film Festivali için heyecanlı bekleyiş

KÜLTÜR SANAT 06.01.2023, 15:50 06.01.2023, 17:24
2. TAYF Uluslararası Kısa Film Festivali için heyecanlı bekleyiş

Geçen yıl büyük bir heyecanla düzenlenen, söyleşileri, film gösterimleri ve görkemli ödül töreniyle adeta damga vuran TAYF Uluslararası Kısa Film Festivali’nde ikinci yıl heyecanı başlıyor! Direktörlüğünü Doç. Dr. Nagihan Çakar’ın üstlendiği festival, 2023 yılında ikinci kez sinemaseverlerin karşısına çıkacak. 

20 – 23 Şubat 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 2.TAYF Uluslararası Kısa Film Festivali, bu yıl İstanbul Nişantaşı Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenecek. Festivalin ilk üç gününde; film gösterimleri, atölyeler, workshoplar ve sektör profesyonelleriyle söyleşiler gerçekleştirilecek. Ayrıca festival kapsamındaki film etkinliklerinin yanı sıra, sergi ve müzik dinletisi gibi pek çok sanatsal ve kültürel etkinlikler sanat severlerle buluşacak. Festival ekibi, bu yılkı programı hazırlamak için yoğun bir çalışma sürecine girdi. Festivalin bu yılki program koordinatörlüğünü ise Deniz Ali Tatar üstlenirken, festival kapsamında sinemaya dair birçok önemli söyleşi gerçekleşmesi için çalışmalar sürüyor.

Sinema ve televizyon sektörünün önde gelen isimleri jüride

Danışma kurulu üyeleri arasında Turizmci Pervin Ersoy, Yapımcı Cemal Okan, Avukat Şeyda Toprak ve Yapımcı /Yönetmen Mustafa Karadeniz’in yer aldığı festivalin, ön ve ana jüri üyeleri de geçtiğimiz günlerde açıklandı. 2. Tayf Uluslararası Kısa Film Festivali’nin ana jüri başkanlığını, Ödüllü uzun metrajlı filmi “Memleket” in yanı sıra, “Karagül”, “Bir Zamanlar Çukurova” ve “Aldatmak” gibi dizilerin yönetmeni Murat Saraçoğlu üstleniyor. Jüride ayrıca Acunmedya Akademi CEO’su Gökhan Mutlay da yer alırken; Oyuncu Cansel Elçin, Oyuncu Deniz Baysal Yurtcu, Yapımcı/Yönetmen İsmail Fidan, Yapımcı/Avukat Burhan Gün, Senarist Zafer Külünk, Oyuncu Sera Kutlubey, Tv8 Genel Müdürü Aslı Çini Yaşaroğlu ve Görüntü Yönetmeni Gökhan Atılmış da finale kalan filmleri değerlendirecek olan ana jüri üyeleri arasında yer alıyor.

3000’i aşan film başvurusu alan festivalin finale kalacak 40 filmini ise, ön jüri üyeleri belirleyecek. Ön jürinin başkanlığını ise; Sinema Eleştirmeni, Sunucu ve Kültür & Sanat Muhabiri Deniz Ali Tatar üstleniyor. Ön jüride ayrıca; Sinemacı Ahsen Melike Fıçıcı, Yardımcı Yönetmen & Sinema Eleştirmeni Arzu Arda Deger, Görüntü Yönetmeni Emre Özel, Yönetmen Enes Yıldız, Yapımcı Farah Emine Erdem, Sinema Eleştirmeni & Sunucu Gizem Ertürk, Sinema Eleştirmeni & Yazar Haktan Kaan İçel, Yönetmen Şükrü Özçevik, Yönetmen Hasan İnce, Sinema Eleştirmeni Özlem Çetinkaya  ve Oyuncu İpek Hatunoğlu yer alıyor.

Festival kapsamında finale kalan 40 film, ana jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucunda ödüle değer bulunacak. Festival kapsamında her kategoride birinci, ikinci ve üçüncü film belirlenirken; kurmaca, belgesel, deneysel ve animasyon olmak üzere dört kategoride toplam 12 ödül verilecek. Festivalin ödülleri ise, 23 Şubat 2023 Perşembe akşamı İstanbul Nişantaşı Üniversitesi Doç. Dr. Cevdet Uysal Konferans Salonu’nda yapılacak olan gala gecesinde sahiplerini bulacak.

Yorumlar (0)