2. TAYF Uluslararası Kısa Film Festivali’nin finalistleri belli oldu

KÜLTÜR SANAT 02.03.2023, 09:16 02.03.2023, 14:23
2. TAYF Uluslararası Kısa Film Festivali’nin finalistleri belli oldu

T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün katkılarıyla, İstanbul Nişantaşı Üniversitesi tarafından düzenlenen 2. TAYF Uluslararası Kısa Film Festivali başlıyor. 125 ülkeden toplamda 3221 filmin başvurduğu festivalin finalistleri belli oldu.

TAYF Uluslararası Kısa Film Festivali Direktörü Doç. Dr. Nagihan Çakar'ın verdiği bilgiye göre, Nisan 2023 tarihinde gerçekleştirilecek olan TAYF Uluslararası Kısa Film Festivali; kurmaca, belgesel, deneysel ve animasyon kategorilerinde yarışacak 40 filmle izleyici karşısına çıkacak. Festivalin bu yılki program koordinatörlüğünü ise gazeteci ve sunucu Deniz Ali Tatar üstlenirken, festival kapsamında sinemaya dair birçok önemli söyleşi gerçekleşmesi için çalışmalar devam ediyor.

2. Tayf Uluslararası Kısa Film Festivali’nin ana jüri başkanlığını, Ödüllü uzun metrajlı filmi “Memleket” in yanı sıra, “Karagül”, “Bir Zamanlar Çukurova” ve “Aldatmak” gibi dizilerin yönetmeni Murat Saraçoğlu üstleniyor. Jüride ayrıca Acunmedya Akademi CEO’su Gökhan Mutlay da yer alırken; Oyuncu Cansel Elçin, Oyuncu Deniz Baysal Yurtcu, Oyuncu Sera Kutlubey, Yapımcı/Yönetmen İsmail Fidan, Yapımcı/Avukat Burhan Gün, Senarist Zafer Külünk, Tv8 Genel Müdürü Aslı Çini Yaşaroğlu ve Görüntü Yönetmeni Gökhan Atılmış da finale kalan filmleri değerlendirecek olan ana jüri üyeleri arasında yer alıyor. Ana jüri üyeleri, finale kalan 40 filmi değerlendirecek ve toplantı sonucunda kazananları belirleyecek. Finalistleri belirleyen ön jüri üyeleri arasında ise; Sinema Eleştirmeni, Sunucu ve Kültür & Sanat Muhabiri Deniz Ali Tatar, Sinemacı Ahsen Melike Fıçıcı, Yardımcı Yönetmen & Sinema Eleştirmeni Arzu Arda Deger, Görüntü Yönetmeni Emre Özel, Yönetmen Enes Yıldız, Yapımcı Farah Emine Erdem, Sinema Eleştirmeni & Sunucu Gizem Ertürk, Sinema Eleştirmeni & Yazar Haktan Kaan İçel, Yönetmen Hasan İnce, Oyuncu İpek Hatunoğlu, Sinema eleştirmeni Özlem Çetinkaya ve Yönetmen Şükrü Özçevik yer aldı.

TAYF Uluslararası Kısa Film Festivali ödülleri Nisan ayında İstanbul Nişantaşı Üniversitesi Doç. Dr. Cevdet Uysal Konferans Salonu’nda düzenlenecek galada sahiplerini bulacak.

Yorumlar (0)