2. TAYF Uluslararası Kısa Film Festivali’nin kazananları belli oldu!

KÜLTÜR SANAT 01.05.2023, 15:01 01.05.2023, 17:01
2. TAYF Uluslararası Kısa Film Festivali’nin kazananları belli oldu!

T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün katkılarıyla, İstanbul Nişantaşı Üniversitesi tarafından düzenlenen 2. TAYF Uluslararası Kısa Film Festivali, gala ve ödül töreniyle sona erdi. 24-27 Nisan 2023 tarihleri arasında Nişantaşı Üniversitesi’nde düzenlenen festival, sinema profesyonelleriyle sinema öğrencilerini ve sinemaseverleri bir araya getirdi. Dört gün boyunca Nişantaşı Üniversitesi’ne bağlı Neotech Campus’ta yer alan fuaye alanında ve salonlarda düzenlenen gösterimler ve söyleşilerle beraber dört gün boyunca sadece sinema konuşuldu. TAYF Uluslararası Kısa Film Festivali’nin direktörlüğünü Doç. Dr. Nagihan Çakar üstlenirken, program koordinatörlüğünü ise gazeteci ve sunucu Deniz Ali Tatar üstlendi.

Sinema dolu söyleşiler gerçekleşti

Festivalin ilk günü “Romandan Beyaz Perdeye: Mitat” söyleşisiyle yönetmen Süleyman Arda Eminçe ve yazar Doğu Yücel, olduğu “Setlerde Sanat Yönetmeni Olmak” söyleşisiyle sanat yönetmenleri Meral Efe Yurtseven ve Yunus Emre Yurtseven, “Bir Karakteri Oynamak” söyleşisiyle oyuncular Hande Kaptan ve Melih Selçuk ve “Dizileri ve Filmleri Tartışmak” söyleşisiyle eleştirmen Oya Doğan konuk oldular. İkinci gün ise; yapımcı Anna Maria Aslanoğl ile Yapımcının Fon Bulma Yolculuğu”, oyuncular Deniz Baysal Yurtcu, Sera Kutlubey ve Zeynep Tuğçe Bayat’ın konuk olduğu “Oyunculuk Paneli: Kariyer Yolculuğu”, yönetmen Barış Sarhan ile “İlk Film İlk Yönetmenlik Deneyimi” ve senarist Zafer Külünk ile “Hikayeden Senaryoya” söyleşileri gerçekleşti. Üçüncü gün ise; “Görüntü ve Sinemanın İlişkisi” söyleşisiyle görüntü yönetmenleri Ahmet Bayer ve Emre Özel, “Sinemada ve Ekranda Oyunculuk” söyleşisiyle oyuncu Merve Polat, “Bir Aktörün Yolculuğu” söyleşisiyle oyuncu Aybike Turan, “Bir Kısa Filmin Yurt Dışı Başarısı” söyleşisiyle yönetmen Cansu Boğuşlu ve oyuncu Cansel Elçin ve “Bir Yönetmenin Yolculuğu” söyleşisiyle yönetmen Murat Saraçoğlu konuk oldular. Ayrıca festival kapsamındaki finalist filmlerin gösterimleri ve söyleşiler de festival kapsamında yer aldı.

Ödüller sahiplerini buldu

Festivalin gala gecesi ise, 27 Nisan akşamı Nişantaşı Üniversitesi’nde düzenlendi. Sunucu Hande Sarıoğlu’nun sunduğu gecede kazanan filmler açıklandı. Ayrıca geceye renk atan müzik dinletisi de büyük alkış aldı. Festivale katkı sunan kişi ve sponsorlara da ayrıca plaket takdimi sunuldu.

Festival kapsamında 4 kategoride yarışan 40 kısa filmden 12’si ise, ana jüri üyeleri tarafından ödüle değer görüldü. Ana Jüri başkanlığını yönetmen Murat Saraçoğlu’nun üstlendiği yarışmada, oyuncular Cansel Elçin, Deniz Baysal Yurtcu ve Sera Kutlubey de yer aldı. Jüride ayrıca Acunmedya Akademi CEO’su Gökhan Mutlay, Yapımcı/Yönetmen İsmail Fidan, Yapımcı/Avukat Burhan Gün, Senarist Zafer Külünk, Tv8 Genel Müdürü Aslı Çini Yaşaroğlu ve Görüntü Yönetmeni Gökhan Atılmış da jüri üyeleri arasıydaydı. Finalistleri belirleyen ön jüri üyeleri arasında ise; Sinema Eleştirmeni, Sunucu ve Kültür & Sanat Muhabiri Deniz Ali Tatar, Sinemacı Ahsen Melike Fıçıcı, Yardımcı Yönetmen & Sinema Eleştirmeni Arzu Arda Deger, Görüntü Yönetmeni Emre Özel, Yönetmen Enes Yıldız, Yapımcı Farah Emine Erdem, Sinema Eleştirmeni & Sunucu Gizem Ertürk, Sinema Eleştirmeni & Yazar Haktan Kaan İçel, Yönetmen Hasan İnce, Oyuncu İpek Hatunoğlu, Sinema eleştirmeni Özlem Çetinkaya ve Yönetmen Şükrü Özçevik yer aldı.

Kazanan filmler ise şu şekilde açıklandı:

Kurmaca kategorisi

Birinci: CEHENNEM BOŞ, TÜM ŞEYTANLAR BURADA – Özgürcan Uzunyaşa

İkinci: BİRLİKTE, YALNIZ - Kasım Ördek

Üçüncü: SOLO UN ENSAYO - Hugo Sanz - İSPANYA

Animasyon kategorisi

Birinci: AZAMİ NEFES SAYISI - Mehmet Nuri Kaya

İkinci: A GUERRA FINITA - Sımone Massi - İTALYA

Üçüncü: THE ENCOUNTER - Aleksandra Krıvolutskaıa - RUSYA

Belgesel kategorisi 

Birinci: BULAK - Evrim İnci

İkinci: SAATLER - Eren Aybars Arpacik

Üçüncü: ABELLA’NIN YOLCULUĞU - Enis Manaz

Deneysel kategori

Birinci: UZAK AYNA - Alican Durbaş

İkinci: FRAKTAL: PARA ADAM - Zahid Çetinkaya

Üçüncü: SOĞUK, UZAK VE KİRLİ (COLD, DİSTANT AND DIRTY) - Halime Usta

Yorumlar (0)