22. Uluslararası Frankfurt Türk Filmleri Festivali başlıyor

KÜLTÜR SANAT 23.06.2022, 09:16 23.06.2022, 12:59
22. Uluslararası Frankfurt Türk Filmleri Festivali başlıyor

22.Uluslararası Frankfurt Türk Filmleri Festivali bu yıl 26 Haziran -01 Temmuz tarihleri arasında Frankfurt’ta gerçekleşecek. Hüseyin Sıtkı ‘nın başkanlığında gerçekleşecek festivali mottosu Sesini Yükselt!

Festival de bu yıl Nur Sürer, Menderes Samancılar ve Almanya’da yaşayan oyuncu Renan Demirkan Onur Ödülü alacaklar. Vefa Ödülü ise bu yıl Renan Fosforoğlu ailesine verilecek, ödülü torunları Seren Fosforoğlu ve Almula Merter Churm alacak.

Açılış Gecesini Yosi Mizrahi sunarken gecede Saki Çimen ve Rafet El Roman şarkıları ile festivale renk katacak. 30 dan fazla filmin gösterileceği 22.Uluslararası Frankfurt Türk Filmleri Festivali açılış filmi olarak Şubat ayında vizyona giren Sinan Biçici nin yönettiği ‘ Sadece Bir Gece ‘ adlı film oyuncuları Cemal Hünal ve Tuba Ünsal’ın katılımıyla 27 Haziran akşamı Frankfurt’ta seyirci ile buluşacak.

Dirk Schafer başkanlığındaki Uzun Metraj Film Yarışmasında Susanne Schmitt, Doris Hepp, Murat Seven, Selen Uçer, Muhammet Uzuner ve Emre Oskay jürinin diğer isimleri.

Kısa Film Jürisinde Ali İlhan, Cansel Elçin, Selen Kavak, Klaus- Peter Roth bulunuyor.  Belgesel Jürisinde ise Zöhre Zamani, Gülçin Wilhelm, Jonas Englert, Dr. Ebru Özyurt ve Nilüfer Açıkalın var. Festivalin seçici kurulunda Şan Bingöl, Mahmure Vaizoğlu, Hikmet Aydoğan gibi sinema sektöründen isimler festivale destek verdiler.

Birçok etkinliğin gerçekleşeceği festivalde 28 Haziran da Müfit Can Saçıntı’nın Stand-up showu, 30 Haziran tarihinde yönetmen Hatice Aşkın moderatörlüğünde Selen Uçer, Emre Oskay ve Ali Seçkiner Balcı’nın katılımıyla gerçekleşecek panelin konusu ‘ Dijitalleşmenin Sinemaya Etkisi ‘ olacak. Aynı gecenin akşamı Yeşilçam Film Müzikleri Konseri gerçekleşecek.

Film- San Vakfı proje ortağı olarak gerçekleşen festivalde 01 Temmuz akşamı Şencan Güleryüz’ün sunumuyla 2022 yılının En İyileri Frankfurt’ta Altın Elmaların sahibi olacak.

Yorumlar (0)