26. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali sona eriyor!

KÜLTÜR SANAT 07.06.2023, 10:55 07.06.2023, 15:53
26. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali sona eriyor!

Uçan Süpürge Vakfı tarafından T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü desteğiyle düzenlenen 26. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali bu akşam Her Biri Ayrı Renk bölümü filmlerinden birine verilecek FIPRESCI Ödülü’nün açıklanacağı kapanış töreni ile sona erecek.

Film gösterimi ve söyleşilerin bugün de süreceği festival, bir haftalık maratonunun sonuna geldi. Bugün de İran’dan Fransa’ya, Belçika’dan Kanada’ya dünyanın farklı yerlerinden kadın sinemacıların hikâyeleri, izleyiciyle buluşmaya devam edecek. Türkiye’den Kadın Sinemacılar bölümü filmlerinin ikinci kez izleyiciyle buluşacağı festivalde ödül töreninin ardından saat 21.30’da FIPRESCI Ödülü’nü kazanan film beyazperdede olacak. İranlı Kadınlar Konuşuyor bölümü filmlerinden Bani Khoshnoudi’nin Sessiz Çoğunluk Konuşuyor / The Silent Majority Speaks; Sylvina Boissonnas ve Claudine Mulard'ın İranlı Kadınların Kurtuluş Hareketi: Milat / Le mouvement de libération des femmes iraniennes: année zéro; Mina Keshavarz’ın Tehlike Altında Yaşama Sanatı / The Art of Living in Danger; Firouzeh Khosrovani’nin Bir Ailenin Röntgeni / Radiograph of a Family; Maryam Tafakory’nin İran Çantası / Irani Bag de festivalin son gününde beyazperdede olacak.
 
Günün diğer filmleri ise; Luis De Filippis’in Dün Gece Söylediğin Bir Şey / Something You Said Last Night; Alice Diop’un Saint Omer; Valentina Maurel’in Elektrikli Düşlerim / I Have Electric Dreams; Maryam Touzani’nin Mavi Kaftan / Blue Caftan; Chantal Akerman’ın henüz 25 yaşındayken çektiği Jeanne Dielman, 23 quai du Commerce, 1080 Bruxelles; Ahu Özyurt’un yönettiği, bu yıl festivalde Bilge Olgaç Başarı Ödülü’nü alan Asiye Dinçsoy’un Nazan Kesal’la başrolleri paylaştı Toz Bezi; Claudia Müller imzalı Elfriede Jelinek – Dili Esaretinden Kurtarmak / Elfriede Jelinek - Language Unleashed olacak.

Yorumlar (0)