3. Uluslararası Distopya Film Festivali başlıyor

KÜLTÜR SANAT 30.05.2023, 09:41
3. Uluslararası Distopya Film Festivali başlıyor

T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları ve BKM Mutfak iş birliğiyle Uluslararası Bağımsız Sinema ve Sanat Derneği tarafından gerçekleştirilecek olan 3. Uluslararası Distopya Film Festivali başlıyor.

Festival, 1 Haziran Perşembe günü saat 13.30’deki Özel Gösterim bölümüyle başlayacak. Film Yönetmenleri Derneği Başkanı Biket İlhan’ın katılımıyla gerçekleşecek özel bölümde, usta yönetmenin, 2022 yapımı belgesel türündeki “Bir Hekim’in Anıları” gösterilecek.

Film gösterimlerinin ücretsiz olduğu Festival’de 3 Haziran Cumartesi günü saat 16.00’da “Özgün Bir Anlatı Olarak Sinemada Distopyanın Biçimlenişi” konulu panel gerçekleştirilecek. Kerem Akça’nın moderatörlüğündeki panele konuşmacı olarak Yönetmen Ezel Akay ve Cast Direktörü Harika Uygur katılacak. AKM Yeşilçam Sineması’nda sinemaseverlerle buluşacak Festival’in “Onur Ödülü”nün Zerrin Tekindor’a verileceği Gala Gecesi, 4 Haziran Pazar akşamı saat 18.30’da gerçekleştirilecek. Geceyi tiyatro sanatçısı Yosi Mizrahi sunacak.

Festivalde, ön jürinin değerlendirdiği filmler arasından 7 uzun metraj film ile 8 kısa metraj film yarışmaya hak kazandı. Finale kalan Uluslararası Uzun Metraj Filmleri, Yönetmen Reis Çelik’in başkanlığındaki ana jüri üyeleri Oyuncu Vildan Atasever, Oyuncu Hatice Aslan, Görüntü Yönetmeni Barış Aygen ve Sinema Yazarı- Akademisyen Fırat Sayıcı değerlendirecek. Uluslararası Kısa Film Yarışma Ana Jüri’si ise; Jüri Başkanı Yönetmen Kıvanç Sezer, Oyuncu Selin Yeninci, Oyuncu Umut Karadağ, Müzisyen Saki Çimen ve Bahçeşehir Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nilay Ulusoy’dan oluşuyor.

Festival yönetimi tarafından belirlenen sektör profesyonellerinden oluşan ön jürinin yaptığı eleme sonucunda ödül için yarışacak Uluslararası Uzun Metraj Filmler; Be Right Back- Frauke Havemann, Dry Ground Burning- Joana Pimenta-Adirley Queiró, First Age – Alexandre David, Hayatımın Son 5 Günü - Hüseyin Uc-Mahmut Baldemir, Phi 1.618 - Theodore Ushev, Plan 75 – Chie Hayakawa, Vesper- Kristina Buozyte, Bruno Samper. Uluslararası Kısa Film Finalistleri ise; Agnus Dei – Sebastien Garner, Border - Khalifa Al Thani, Fraktal: Money Man – Zahid Çetinkaya, Ruined Wolrd: An AI Elegy in Four Parts - Zoran Poposki, Silent City – Katrina Romanova, Still Here – Guido Ekker, The God – Emir Eğricesu, Three Shadows – Alexandre Lança.

Festival Başkanlığı’nı Hatice Aşkın’ın yaptığı, Program Direktörü Kerem Akça ve Festival Koordinatörü Caner Ural ile Teknik Koordinatör Murat Subay yönetimindeki festival kapsamında sinema seyircisiyle de buluşacak Uluslararası Uzun Metraj Filmler; “En İyi Film”, “En İyi Yönetmen”, “En İyi Senaryo”, “En İyi Kadın Oyuncu” ve “En İyi Erkek Oyuncu” dallarında yarışacak. Uluslararası Kısa Metraj Film yarışma bölümündeki filmler ise “En İyi Film” ve “Jüri Özel Ödülü” için jüri karşısına çıkacak. [email protected]

Yorumlar (0)