33. Ankara Film Festivali yarın başlıyor!

KÜLTÜR SANAT 02.11.2022, 09:30
33. Ankara Film Festivali yarın başlıyor!

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından düzenlenen 33. Ankara Film Festivali yarın akşam MEB Şura Salonu’nda düzenlenecek açılış töreniyle başlıyor. Festivalin Onur Ödülleri’nin sahiplerine takdim edileceği ve festival programının tanıtılacağı açılış töreni Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçıları soprano Görkem Ezgi Yıldırım, piyanist Melahat İsmayilova ve çellist Onur Şenler’in vereceği Livaneli Şarkıları konseri ile sona erecek.

Ankara Film Festivali bu yıl da ulusal ve uluslararası festivallerden ödüllerle dönmüş, yılın merak uyandıran filmlerinden oluşan bir programı 3-11 Kasım tarihleri arasında Büyülü Fener Kızılay Sineması’nda sinemaseverlerle buluşturacak. Ulusal Yarışmalar, Dünya Sineması, Özel Gösterimler gibi bölümlerde toplam 76 film gösterilecek. Festivalin yarın akşam düzenlenecek açılış töreninde Aziz Nesin Emek Ödülü, yazar, müzisyen, senarist, yönetmen Zülfü Livaneli’ye, Sanat Çınarı Ödülü orkestra şefi Rengim Gökmen’e, Kitle İletişim Ödülü ise çevirmen, sinema yazarı, gazeteci, yazar Sevin Okyay’a takdim edilecek.

33. Ankara Film Festivali’nde “Aziz Nesin Emek Ödülü”, “Kitle İletişim Ödülü” ve “Sanat Çınarı”  ödüllerini kapsayan bu onur ödüllerine ek olarak bu yıldan başlamak üzere Vakıf Özel Ödülleri de verilecek. Bu kategoride o yıl ya da son birkaç yıl boyunca yaratıcı çalışmalarına tanık olduğumuz, ses getiren oyunculara, yönetmenlere, yazarlara, görüntü yönetmenlerine, kurguculara ve farklı alanlarda çalışan sinema sanatçılarına/emekçilerine özel bir ödül takdim edilecek. Vakıf Özel Ödülü bu yıl iki ayrı alanda başarı göstermiş sanatçıya; sayısız rolde unutulmaz performanslara imza atan oyuncu Farah Zeynep Abdullah ile sinema yazarlığı ve sinema programları ile başladığı kariyerine yapımcı, yönetmen, senarist olarak devam eden Ceylan Özgün Özçelik’e açılış töreninde verilecek.

Yorumlar (0)