AçıkhavADA Sinema başlıyor

KÜLTÜR SANAT 14.07.2020, 11:58
AçıkhavADA Sinema başlıyor

AçıkhavADA Sinema, 16 Temmuz Perşembe akşamı Büyükada’da başlıyor. Nostaljik sinemanın dokusuna uygun olarak Büyükada Tarihi Arabacılar Meydanı’nda kurulacak açık hava sineması, pandemi döneminde moral arayanlara yıldızların altında, denizin ortasında muhteşem bir seyir keyfi sunuyor.

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül’ün organizasyonuyla hayata geçirilen AçıkhavADA Sinema, “Selvi Boylum Al Yazmalım”dan “Tosun Paşa”ya, “Sürü”ye, “Dövüş Kulübü”nden “Parazit”e iz bırakan filmleri izleyiciyle buluşturacak. 16 Temmuz 2020 tarihinden itibaren yaz boyunca her perşembe, cuma, cumartesi ve pazar düzenlenecek film gösterimleri, saat 20.30’da başlayacak. AçıkhavADA Sinema ayrıca, her gösterim öncesinde bir değerli konuşmacıyı ağırlayacak.

AçıkhavADA Sinema gösterimlerin ilki 16 Temmuz Perşembe akşamı 20.30’da, Türkan Şoray, Kadir İnanır ve Ahmet Mekin’in muhteşem oyunculuklarıyla; müziği ve replikleriyle unutulmaz bir Atıf Yılmaz filmi olan “Selvi Boylum Al Yazmalım” ile gerçekleşecek. Filmin müzisyeni Cahit Berkay ise gösterime sohbetiyle ve mini konseriyle renk katacak. 71. Venedik Film Festivali’nde kazandığı Jüri Özel Ödülü başta olmak üzere birçok ulusal ve uluslararası ödüle layık görülen yönetmen Kaan Müjdeci de açılış gecesinde konuşma yapacak isimlerden biri olacak.

“Çekirdek bedava” sloganıyla yola çıkan AçıkhavADA Sinema, bu yaz boyunca 7’den 70’e herkesi adalara davet ediyor.

Yorumlar (0)