Afyonkarahisar Caz Müzik Festivali gün sayıyor

KÜLTÜR SANAT 18.05.2023, 17:20
Afyonkarahisar Caz Müzik Festivali gün sayıyor

Termal keyfini lüksle harmanlayan, gastronomi tutkunlarını Afyonkarahisar mutfağının tüm zenginlikleriyle ağırlayan NG AFYON, Cumhuriyet’in 100. yılında, 1-6 Haziran’da 23. kez gerçekleştirilecek Afyonkarahisar Caz Müzik Festivali’ne ev sahipliği yapacak.

Festivalin açılışı Şef Kemal Günüç yönetimindeki Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası ve yorumcu Gabriela Vermelho ile 1 Haziran akşamı yapılacak. Termal, gastronomi, sağlık ve kongre turizmiyle olduğu kadar yıllardır kesintisiz süren Klasik ve Caz Müzik Festivalleri ile de adından söz ettiren Afyonkarahisar, kültür-sanat tutkunlarını buluşturmayı sürdürüyor.

Genel Sanat Yönetmenliği’ni Hüseyin Başkadem’in üstlendiği Afyonkarahisar Caz Festivali, Cumhuriyet’in 100. kuruluş yıl dönümünde, 23. yaşını NG AFYON’da kutlayacak.  1 Haziran tarihinde NG AFYON’da gerçekleştirilecek açılış konserinde, besteci kimliğiyle öne çıkan Şef Kemal Günüç yönetimindeki Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası, çok yönlü yorumcu Gabriela Vermelho’ya eşlik edecek. Festivalin kapanışını Türk müziğinin yaşayan efsanesi Özdemir Erdoğan yapacak.

Cazın iddialı toplulukları, duayen isimler…

Çek cazının birbirinden iddialı toplulukları ile Türk cazının özgün ve duayen isimlerinin bir araya geleceği 23. Afyonkarahisar Caz Müzik Festivali’nde her biri birbirinden özgün ve iddialı sanatçılardan oluşan caz toplulukları sahne alacak. Ritim ve gitar doğaçlamalarının mıknatıs gibi çeken etkileşimiyle ve stiller arasındaki sınırı aşarak The Bladderstones, gönülden müziğe adamış üyelerden oluşan Çek grup Maraca, Gabriela Vermelho Dörtlüsü’nün solisti Vermelho, Türkiye’de Oriental Blues’un temsilcisi Luxus ve Alper Bakıner bu topluluklardan yalnızca birkaçı.

Okul Söyleşileriyle Afyonkarahisar okullarına her zamanki gibi bir sanatçı çıkarması yapılacak

Festivalin en fazla sevilen, olmazsa olmaz bölümlerinden Okul Söyleşileri kısmında ülkemizin kültür ve sanat ortamının yine birbirinden değerli temsilcilerini ağırlama heyecanı devam edecek. Bu yıl da kültür sanat dünyasının çok önemli isimleri sınıflarda öğrencilerle bir araya gelecek. Memleketi Bayburt’un Bayraktar Köyü’nde 2005 yılında kurduğu Baksı Müzesi ile yöre insanının kalkınmasına destek veren ressam ve akademisyen Hüsamettin Koçan, çocuk edebiyatı denilince ilk akla gelen isim Yalvaç Ural, bu yıl 90. yaşını kutlamaya hazırlanan 50 Kuşağı öykücülüğünün yaşayan efsanesi yazar Adnan Özyalçıner, ülkemizin en önemli ressamlarından, Yıldız Teknik Üniversitesi öğretim görevlisi Yusuf Taktak, yemek eğitmeni, gurme ve araştırmacı yazar Engin Akın, “Piknik” ve “Ademler ve Havvalar” bant karikatürleriyle tanınan çizer Piyale Madra, edebiyat yayıncılığı ve dergiciliğinin önde gelen isimi yazar ve editör Feridun Andaç, ülkemizin seçkin haber spikeri, sunucu ve moderatörlerinden, eğitimci Defne Sarısoy, yazar ve eleştirmen Metin Celal ve fotoğraf sanatçısı ve eğitmeni Nadir Ede bu isimler arasında yer alıyor.

Türkiye’de resim sanatının şekillenmesindeki en etkin isimler arasında yer alan, Afyon-Bolvadin doğumlu ressam Yusuf Taktak’ın Sergisi de festival kapsamında Afyon’un Nuh Köyü’ndeki bir köy okulunda açılacak. 

Yorumlar (0)