Akira Kurosawa’nın “Ikiru”su yeniden yazılıyor

KÜLTÜR SANAT 19.10.2020, 14:25 19.10.2020, 17:20
Akira Kurosawa’nın “Ikiru”su yeniden yazılıyor

Akira Kurosawa’nın, ölümle yüzleşmek ve ölümlülük üzerine çekilmiş en iyi filmlerden biri olarak görülen 1952 tarihli filmi Ikiru (Yaşamak)’nun yeni uyarlaması Living için Nobel ödüllü yazar Kazuo Ishiguro senaryoyu yeniden kaleme alıyor.

The Hollwood Reporter’ın haberine göre Living’in senaryosunu yazar Kazuo Ishiguro kaleme alırken, Oliver Hermanus yönetmen koltuğunda oturuyor; başrol oyuncuları ise Bill Nighy ve Aimee Lou Wood. Filmin hikâyesi 1952 yılının Londrası’na taşınacak. Filmin yapımcılığını Number 9 Films, Akira Kurosawa’nın torunu Ko Kurosawa üstlenirken ve Oscar’a aday gösterilen yapım tasarımcısı Fiona Crombie yer alıyor. Filmin İngiltere’deki çekimlerine 2021 yılının ilkbaharında başlanması planlanıyor.

Filmde II. Dünya Savaşı sonrası yeniden inşa edilen İngiltre’de Bill Nighy’nin hayat vereceği bir memur olan William, masasının üzerinde bitmek bilmeyen evrak işleri yığılırken, ölümcül bir hastalığı olduğunu öğrenir. Ve bu monoton geçen yaşamını kaybetmeden önce bir anlam arayışına girer.

Yorumlar (0)