"Beats by Girlz Türkiye" haziranda başlıyor

KÜLTÜR SANAT 10.05.2021, 09:00 10.05.2021, 14:25
"Beats by Girlz Türkiye" haziranda başlıyor

Kendi müziğini yapmak isteyen genç kadınlara ücretsiz eğitim olanağı yaratan New York merkezli müzik programı ve kolektifi Beats By Girlz’ün Türkiye ayağı Haziran’da başlıyor. Teknolojiyi kullanarak DJ, prodüktör ve besteci olmak isteyen genç kadınlara yönelik yenilikçi müzik eğitimi sunacak Beats By Girlz Türkiye, 10 Haziran’da yapılacak ve yerli müzik sektöründen yaratıcı kadınların sohbetleri ve performanslarıyla katılacağı çevrimiçi buluşma ile ‘merhaba’ diyecek.

Program, genç kadınların müzik becerilerini, hayâl güçlerini ve yaratıcılıklarını ortaya koyabilecekleri bir dünya yaratmaya çalışırken, müziklerini ve kariyelerini geliştirmelerinde onlara rehber olmayı da amaçlıyor. Beats By Girlz Türkiye, müzik profesyonelleri, sivil toplum örgütleri ve özel sektörle ortaklaşa üreteceği proje ve etkinliklerle, müzik sektöründe yeterince temsil edilmeyen kadınların görünürlüğüne yönelik çalışmalar da yürütecek. Beats By Girlz Türkiye’nin Haziran ayı sonunda başlayacak atölyelerine başvurular 24 Mayıs’ta beatsbygirlzturkey.com'da açılacak.

2013’te New York merkezli bir girişim olarak başlayan ve bugün 27 ülkede faaliyet gösteren müzik programı ve kolektifi Beats By Girlz’ün Türkiye ayağı Haziran’da başlıyor. Kendi müziğini yapmak isteyen genç kadınlara ücretsiz eğitim olanağı sağlayacak Beats By Girlz Türkiye, 10 Haziran Perşembe akşamı yapılacak ve yerli müzik sektöründen yaratıcı kadınların sohbetleri ve performanslarıyla katılacağı çevrimiçi buluşma ile ‘merhaba’ diyecek. 14-25 yaşları arasındaki genç kadınlara yönelik ücretsiz düzenlenecek atölyeler ise Haziran sonunda, pandemi koşullarında çevrimiçi yapılacak.

Direktörlüğünü yapımcı, ses tasarımcısı ve müzisyen Beril Sarıaltun’un yürüteceği Beats By Girlz Türkiye, genç kadınlara müzik yoluyla neler yapabileceklerine dair yeni ufuklar geliştirmenin yanı sıra, sanatın gücüyle kendilerini keşfedecekleri, ileride kariyerlerine dönüşebilecek bir yolda onlara rehberlik de yapacak. Müzik profesyonelleri, sivil toplum örgütleri ve özel sektörle ortak projeler üretecek program, yeterince temsil edilmeyen kadın müzisyenlerin görünürlüğüne yönelik çalışmalar da yürütecek.

Engellere karşı, değişim yaratarak…

Beats By Girlz Türkiye koordinatörü Beril Sarıaltun, tüm dünyada önemli etki yaratmış bu programın Türkiye’de de başlayacak olmasından büyük heyecan duyduğunu belirtiyor ve şunları söylüyor: “Beats By Girlz Türkiye, genç kadınların müzik becerilerini, hayal güçlerini ve yaratıcılıklarını ortaya koyabilecekleri bir dünya yaratmaya çalışırken, müziklerini geliştirmeleri için de bir rehber olmayı hayal ediyor. Amatör ya da profesyonel olarak müziğe ilgi duymaları için onlara çok temel bir ihtimal yaratmak istiyoruz. İlgilerine ve heveslerine göre müzik prodüksiyonu, kompozisyon, ses mühendisliği gibi alanlarda kendilerini keşfetmeleri, geliştirmeleri için eşit koşullarda hayal kurabilmeleri için çalışmak istiyoruz. Beats By Girlz Türkiye olarak, kadınların varlığı ve emeğinin yeterince görülmediği müzik sektörünün içinde toplumsal cinsiyet eşitliği temelli engellere karşı çalışmayı ve değişim yaratmayı da arzuluyoruz.”

Ünlü müzik konservatuarı Berklee College of Music’in desteklediği ve tüm dünyada eş zamanlı olarak geliştirilen bir müzik eğitimi programına sahip olacak Beats By Girlz Türkiye, dijital müzik programları, müzik teorisi, şarkı sözü yazımı, bestecilik, ses mühendisliği gibi birçok farklı alanda, genç kadınlara ücretsiz müzik eğitimi verecek.

Atölyeye ilk başvurular 24 Mayıs’ta

Beats By Girlz Türkiye’nin 10 Haziran’da gerçekleşecek ilk buluşmasının programı önümüzdeki günlerde açıklanırken, Haziran sonunda yapılacak atölyelerine başvurular 24 Mayıs tarihinde beatsbygirlzturkey.com adresinde başlayacak. Başvurular 14-25 yaşlarındaki bütün kadınlara açık olacak.

Yorumlar (0)