Bergama Tiyatro Festivali'nin detayları belli oldu!

KÜLTÜR SANAT 29.04.2022, 12:14 29.04.2022, 19:42
Bergama Tiyatro Festivali'nin detayları belli oldu!

Bergama’nın kendine has atmosferinde 2-5 Haziran 2022 tarihleri arasında özgün bir tiyatro deneyimi sunmaya hazırlanan Bergama Tiyatro Festivali, satışa sunduğu ilk biletlerle festival programına kapı aralıyor.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bergama Belediyesi, BERKSAV (Bergama Kültür ve Sanat Vakfı), Bergama Ticaret Odası ve Ne Yerde Ne Gökte Derneği destekleriyle gerçekleşen festival, bu yıl yerli ve uluslararası 26 oyunu seyircisiyle buluşturuyor.

Odeabank ve Mey|Diageo sponsorluğunda 3dots ve BERaBER tarafından gerçekleştirilen festival, antik sahnelerinin yanı sıra her an seyirciyi karşılamayı bekleyen oyunları ve etkinlikleriyle kentin sokaklarına, mahallelerine ve çeperlerine yayılıyor.

Festivalin Satışa Çıkan İlk Biletleri Mobilet’te!

Festival, açılışını kutlamak için seçkisinden performansların ve Mabel Matiz konserinin yer alacağı bir Panayır ile yeni başlangıçların tohumunu atmanın heyecanını katılımcılarıyla paylaşıyor.

Yapımcılığını Tatlı Ekşi Tiyatro’nun üstlendiği Aşk Geçmişim ve Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu ve Piu Entertainment'in Timsah Ateşi oyunları da festivalin erken dönem indirimli bilet opsiyonu ile satışa çıkan ilk etkinlikleri arasında yer alıyor.

Aşk Geçmişim, Tatlı Ekşi Tiyatro

D. C. Jackson’ın yazdığı iki perdelik Aşk Geçmişim oyunu, kurumsal bir şirkette yeni işe giren Tom’un ve aynı şirkette çalışan Amy'nin yaşadıklarını konu alıyor. Tatlı Ekşi Tiyatro’nun ilk yapımı olan oyunda Şebnem Bozoklu, Rıza Kocaoğlu ve Melisa Doğu rol alırken, yönetmen koltuğunda Tuğrul Tülek oturuyor.

Timsah Ateşi, Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu

Meghan Tyler’ın kaleminden çıkan oyun, zıt kutuplarda yaşayan iki kız kardeşin babalarıyla olan çalkantılı hikayesini konu alıyor. Kadrosunda Funda Eryiğit, Hazar Ergüçlü, Kubilay Tunçer ve Okan Demirok’un olduğu oyunun yönetmenliğini Mehmet Ergen üstleniyor.

3. Bergama Tiyatro Festivali’nin Açılış Panayırı’nın, Aşk Geçmişim ve Timsah Ateşi oyunlarının biletleri 29 Nisan’dan itibaren (bugün) Mobilet üzerinden satın alınabiliyor. Program detayları ile birlikte sahnelenecek diğer oyunlar ve etkinliklerin bilet satışları yakında duyurulacak.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla 3dots ve BERaBER tarafından Asklepion, Kızıl Avlu, BerKM gibi kente özgü mekanlarda gerçekleşecek festival, geniş seçkisiyle ve çok disiplinli atölye, panel ve yürüyüşlerden oluşan etkinlik programıyla yerelde daha çok insana ulaşmayı hedefliyor.

Yorumlar (0)