“Bir Zamanlar Gelecek: 2121” Fantasporto Film Festivali’nde

KÜLTÜR SANAT 02.02.2023, 09:34 02.02.2023, 13:16
“Bir Zamanlar Gelecek: 2121” Fantasporto Film Festivali’nde

Dünya prömiyerini 29. Adana Film Festivali’nde yapan ve festival yolculuğuna 16. Porto Riko Lusca Fantastik Film Festivali, 31. ABD St. Louis Uluslararası Film Festivali, 12. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festival ile devam eden Serpil Altın’ın ilk uzun metrajlı filmi “Bir Zamanlar Gelecek: 2121” Portekiz’de düzenlenen 43. Uluslararası Fantasporto Film Festivali’nin bu yılki kapanış filmi olarak 4 Mart’ta Avrupa prömiyerini yapıyor.

1981 yılından bu yana düzenlenen Fantasporto, Portekiz’in fantezi, bilim kurgu ve korku filmleri için en önemli etkinliği olarak biliniyor. Variety'de dünyanın önde gelen 25 festivalinden biri olarak değerlendirilen festivalde daha önce David Cronenberg, Luc Besson, Peter Jackson, David Fincher ve Guillermo del Toro gibi ünlü yönetmenlerin filmleri yarıştı. Yıllık ortalama 110.000 katılımcıyla coşkulu izleyiciler yaratan festivalde ilk kez bir Türk filmi kapanış filmi olarak seçiliyor. Festivalin Official Fantasy Section ve Orient Express bölümlerinde yarışan “Bir Zamanlar Gelecek: 2121” için festival basın açıklamasında özel bir yer ayırarak şu cümlelere yer verdi: “Kadın yönetmen Serpil Altın’ın George Orwell'ın “1984” eserine yeni bir bakış açısıyla yaklaşımı ve diktatörlüklerin tehlikeleri üzerine beklenmedik ve özgün görüşünün yer aldığı çok güncel bir konu.”

Fantasporto 24 Şubat 5 Mart tarihleri arasında Porto’da gerçekleşiyor

Senaryosunu Korhan Uğur ve Serpil Altın’ın yazdığı, başrollerini ise Selen Öztürk, Çağdaş Onur Öztürk, Ayşenil Şamlıoğlu ve Sukeyna Kılıç’ın paylaştığı Türkiye’nin ilk sürdürülebilir film (Yeşil Film prodüksiyon ilkelerine sadık kalmaya gayret eden) girişimi olan “Bir Zamanlar Gelecek: 2121”in konusu ise şöyle:

“Gelecekte iklim krizi ve kıtlık sebebiyle yeryüzü yaşanılmaz hale gelir. “Kıtlık Kanunları” gereği sisteme getirilen yeni hayat karşılığında, yaşlı neslin yok edilmesi zorunludur. Bu sistemde yaşayan ailenin hayatı yeni bebek haberiyle değişir.”

Yorumlar (0)