Borusan Sanat’ın video platformu borusansanat.tv’de müzikseverleri bekliyor

KÜLTÜR SANAT 03.01.2023, 16:27
Borusan Sanat’ın video platformu borusansanat.tv’de müzikseverleri bekliyor

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, Borusan Quartet ve Borusan Müzik Evi’ndeki konserlerin yepyeni kayıtları, Borusan Sanat’ın çevrimiçi video platformu borusansanat.tv’de müzikseverleri bekliyor. Her hafta dinleyicilerine keyifli bir program sunacak olan platformda ilk konser yayını, 22 Ocak Pazar günü saat 11.30’da!

Konser deneyimini dijitale taşıyan çevrimiçi video platformu borusansanat.tv üzerinden yayınladığı konser kayıtlarıyla izleyicilerini buluşturmaya devam eden Borusan Sanat, bu sezon da birbirinden değerli sanatçıları ağırlıyor. Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ve Borusan Quartet konserlerinin yanı sıra, yalnızca bu platformda sunulmak üzere hazırlanan seçili Borusan Müzik Evi konserleri de borusansanat.tv’de yer alacak. 

Büyük bir özen ve titizlikle, radyodan sunulan canlı yayınlar esnasında, alanında uzman bir ekiple görüntü ve ses kaydı alınan konserler bu yıl da tüm izleyicilere açık olacak. Tüm konser yayınlarının bedelsiz erişime açık olacağı platform, sanatın ulaşılabilirliğine katkı, gelişimine destek sağlamak amacıyla kuruldu. Bu platformda, Microsoft Azure altyapısıyla müzikseverlere sunulacak konser kayıtlarının her ay düzenli olarak yayınlanması ve görsel/işitsel zenginliğin tüm ayrıntılarını sunması hedefleniyor. 

Konserlerin yanı sıra, müzikseverler konser öncesi yapılan söyleşi ve röportajları da izleme fırsatı bulacaklar. BİFO ve Borusan Quartet konserleri öncesinde Aydın Büke, Serhan Bali ve Sungu Okan’ın yaptığı söyleşiler ile Back on Stage (BOS) ekibinin Borusan Müzik Evi konserleri için gerçekleştirdikleri röportajlar da borusansanat.tv’de izleyenlerle buluşuyor.  

İlk konser yayını, 22 Ocak Pazar günü saat 11.30’da başlıyor. Schreker, Rachmaninov ve Prokofiev’in yapıtlarından oluşan bu konseri, Patrick Hahn yönetiyor. Konserin solisti ise başarılı piyanist Nikolay Lugansky. Yayın, 22-29 Ocak tarihleri arasında bir hafta süreyle borusansanat.tv’de izleyicileri bekliyor. 

Yorumlar (0)