CRR “Bağ” karma sergisine ev sahipliği yapıyor

KÜLTÜR SANAT 21.05.2022, 09:40
CRR  “Bağ” karma sergisine ev sahipliği yapıyor

Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR) fuaye alanı, farklı disiplinlerde iş üreten 17 sanatçının çalışmalarından oluşan “Bağ” karma sergisine ev sahipliği yapıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi Başkanlığı’nca, CRRfuaye’de 23 Mayıs-19 Haziran 2022 tarihleri arasında ziyarete açık olacak sergi, sanatçıların geçmiş, gelecek ve bugün ile kurulan ilişkinin sanatsal ifade biçimlerine odaklanıyor.

Küratörlüğünü Işıl Çelik’in yaptığı resim, baskı, seramik, tekstil ve fotoğraf alanındaki çalışmalardan oluşan “Bağ” sergisi aynı zamanda geçmişten günümüze bireysel ve toplumsal ritüellerin gündelik hayattaki kent, doğa ve metafizik yansımalarını, sanatçıların gözünden birbirleri ile kurdukları bağ ile yeniden inşa ediyor.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi mezunu sanatçılar Ayça Uğur, Agâh Barış Can Aksakal, Begüm Mütevellioğlu, Berk Ergül, Buse Kökçü, Damla Yücebaş, Derya Ülker, Fatih Dülger, Gizem Yükseler, Işıl Çelik, Mert Ay, Mert Çağıl Türkay, Önder Terzi, Serra Kuşkaya, Zanna Abasova, Zeynep Bingöl Çiftçi ve Zeynep Erol’un çalışmalarının yer aldığı sergi; şaman ayinlerinden, antropolojik dönüşümlere, bireysel ritüellerden toplumsal cinsiyet eşitliğine, insana ve doğaya ait her alanda izleyiciyi yeniden düşünmeye davet ediyor.

CRR, dünyaca ünlü sanatçıları ağırlayan bir konser salonu olmanın ötesine geçerek İstanbullulara çok katmanlı bir sanat deneyimi sunmayı hedefliyor. CRRfuaye’deki düzenli sergilerle konser izleyicilerinin farklı disiplinlerden eserler ile buluşmasını sağlamayı amaçlanıyor. CRR fuaye alanı aynı zamanda programlı etkinlikler öncesinde seyircilerini “Ters Köşe” konseptiyle, konservatuar öğrencilerinin gerçekleştirdiği farklı tarzlardaki mini konserlerle buluşturuyor. Fuaye alanı bunların yanı sıra, izleyicilerini konserlerle ilgili bilgilendirici sohbetler ve farklı disiplinler ile müzik arasında köprüler kuran söyleşilere davet ediyor.

Yorumlar (0)