Distopya Film Festivali'nin kapanış filmi Norbert Pfaffenbichler’den

KÜLTÜR SANAT 25.05.2023, 11:12 25.05.2023, 12:39
Distopya Film Festivali'nin kapanış filmi Norbert Pfaffenbichler’den

Bu yıl üçüncü kez sinema seyircisi ile buluşacak olan 3. Uluslararası Distopya Film Festivali, 1-4 Haziran tarihlerinde AKM Yeşilçam Sineması’nda seyirci ile buluşmaya hazırlanıyor. T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları ve BKM Mutfak işbirliğiyle, Uluslararası Bağımsız Sinema ve Sanat Derneği tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Distopya Film Festivali’de distopya türünde 7 uzun metraj film, 8 kısa metraj film yarışacak.

Festivalin Özel Gösterim bölümünde, usta yönetmen Biket İlhan’ın imzasını taşıyan “Bir Hekimin Anıları” gösterilecek.

Festival’in ilk günü gerçekleştirilecek olan Özel Gösterim bölümünde bu yıl, Film Yönetmenleri Derneği Başkanı Biket İlhan’ın 1922 yapımı belgesel türündeki “Bir Hekim’in Anıları” beyaz perdede olacak. Gösterim Biket İlhan’ın katılımıyla gerçekleşecek. Aydan Gündüz’ün senaryosunu yazdığı, Bahtiyar Engin’in oynadığı belgesel türü filmde; Osmanlı İmparatorluğu’ndan Türkiye Cumhuriyeti’ne geçiş sürecinde Türk tıbbının modernleşmesine ve kadınların hayatına birçok şekilde katkıda bulunan kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Doktor Besim Ömer (Akalın) Paşa’nın hayatı ve çalışmaları anlatılıyor.

Ödüllerin açıklanacağı 4 Haziran akşamı ödül töreni sonrasında kapanış filmi olarak ise, festivalin “Yükselen Değer Ödülü”nün takdim edeceği Avusturyalı yönetmen Norbert Pfaffenbichler’in,  2551.01 “The Kid” ve 2551.02 The Orgy of the Damned” filmleri gösterilecek.

Yorumlar (0)