Filmekimi için geri sayım başladı

KÜLTÜR SANAT 04.10.2023, 10:14
Filmekimi için geri sayım başladı

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 22’nci kez düzenlenecek Filmekimi’nin basın buluşması 3 Ekim Salı akşamı Paribu Cineverse Kanyon’da gerçekleşti. Paribu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen gece, Cannes Film Festivali Belirli Bir Bakış seçkisinden, Monia Chokri imzalı Aşkın Tabiatı / Simple Comme Sylvain’in gösterimiyle sona erdi. Filmekimi biletleri 4 Ekim Çarşamba günü 10.30’da başlayacak Lale Kart üyeleri için indirimli ön satışların ardından, 7 Ekim Cumartesi günü 10:30’da genel satışa açılacak.

Cannes’dan Venedik’e Locarno’dan Toronto’ya uluslararası festivallerde dünya prömiyerini yapan ödüllü filmler ve heyecanla beklenen yeni yapımlarıyla dolu programıyla 13-22 Ekim’de İstanbul’da, 20-22 Ekim’de İzmir’de gerçekleşecek Filmekimi’nin gelişi, 3 Ekim akşamı Kanyon Paribu Cineverse’de gerçekleşen bir buluşmayla kutlandı.

Geceyi konuşmasıyla açan İstanbul Film Festivali Direktörü Kerem Ayan, sözü İstanbul Kültür Sanat Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Yeşim Gürer Oymak’a bıraktı. Yeşim Gürer Oymak, "Filmekimi İKSV'nin çok genç, çok dinamik bir etkinliği. Hem programı hem yapısı hem de izleyici kitlesiyle bu dinamizmi doğrudan yansıtan Filmekimi'nde sponsorumuz olarak yanımızda Paribu'yu görmek de bizi çok mutlu ediyor. Bu işbirliğinin her iki kuruma da güç ve enerji verdiğine inanıyoruz. Sinemaseverler için Filmekimi adeta bir tutku. İstanbul Film Festivali'nin hemen ardından Filmekimi için gün saymaya başlanıyor; belki bütün yaz boyunca hangi filmlerin programda yer alacağı merak ediliyor. Dünyanın dört köşesinden en merakla beklenen, ilgiyle takip edilen, bol ödüllü, en yeni, en yenilikçi filmler Filmekimi'nde yer alıyor. Yıllar içinde sinemaseverlerin gönlünde ayrı bir yer edinen bu film haftasının gördüğü ilgiden dolayı çok mutluyuz. Paribu da Filmekimi'nin geniş kitlelerle buluşabilmesine çok önemli katkılar sağlıyor. Bu yıl Filmekimi'ni İstanbul'un yanı sıra İzmir'deki sinemaseverlerle de Paribu'nun değerli katkıları sayesinde buluşturabiliyoruz. Yıllardır Filmekimi'nin önemine bizimle birlikte inanan ve bu etkinliğe desteğini sürdüren Paribu'ya değerli işbirliği için teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yıllarda da bu güzel işbirliğimizin devam edeceğine gönülden inanıyorum” diye belirtti.

Filmekimi etkinlik sponsoru Paribu CEO’su Yasin Oral, ”Kültür sanatın herkes için erişilebilir olması inancıyla hareket ediyoruz ve bu alanda desteklerimizi sürdürüyoruz. 2021 yılından beri Filmekimi'nin ana sponsorluğunu üstleniyoruz. 22’nci kez sanatseverlerle buluşacak olan bu festivalin bir parçası olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Bu yıl İzmir'de de gösterimlerin olması ayrıca heyecan verici. Emek veren herkese teşekkürler” dedi.

Yorumlar (0)